E-justitie: proiect pentru un portal al instantelor de judecata mai bun

Ministerul Justitiei a obtinut finantare europeana in vederea modernizarii portalului instantelor de judecata din Romania prin programul gestionat de Comisia Europeana.

Initiativa are ca obiectiv crearea de instrumente electronice si cresterea gradului de utilizare a acestora la nivelul sistemelor judiciare ale Statelor Membre. Astfel, portalul instantelor de judecata va fi dezvoltat, printre altele, cu un motor de cautare generala care va permite oricarei persoane interesate identificarea cu usurinta a informatiilor relevante privind cauzele aflate pe rolul instantelor din Romania.

Din fondurile alocate de Comisia Europeana in anul 2010 pentru finantarea proiectelor din sfera au fost selectate spre finantare numai opt propuneri venite din partea Statelor Membre, printre acestea numarandu-se si proiectul depus de din Romania.

Proiectul, care urmeaza a fi implementat intr-o perioada de 2 ani, are un buget total de 632.300 Euro, finantarea Comisiei Europene fiind de aproximativ 80% din valoarea acestuia.

Sursa: Ministerul Justitiei

Un comentariu la „E-justitie: proiect pentru un portal al instantelor de judecata mai bun”

  1. ce facem insa cu comunicarea de la om la om?? cum ramine cu lipsa de comunicare tot mai pregnanta intre bara si pretoriul magistratului? cind vom face iarasi acele intilniri comune cu magistratii unde se ne spunem deschis pasul de fata cu cei prezenti?cind vom afla de ce aroganta si lipsa de eleganta in dialogul magistrat avocat-justitiabil a luat locul dialogul calm, lipsit de nervi si accese de autoritate nejustificata, de austeritate lipsita de solemnitate, de decizii absolut hilare si aberante….nu dau dosare la bara ca nu vreau eu?!….nu am alt termen asta sa va intre in cap….nu mai reluam dosarul ramineti la sfirsitul sedintei…. nu dau relatii eu judec….etc..etc.
    nici o diriginta ofuscata nu am avut in scoala terminata acum 40 de ani..cum vad acum iesind de pe bancile INM cu ani de viata citi am de cind fac numai avocatura !! regretabil si amar gust imi lasa acum in pragul pensionarii ideea ca am lucrat in justitie …dar nu se mai vede dreptatea si politetea decit in provincie, pe la unele instante de prin ardeal….

Lasă un comentariu