Opt persoane suspectate ca au luat credite bancare cu acte false

Procurorii au decis, in urma audierii, retinerea celor patru suspecti si cercetarea celorlalti in stare de libertate. Cele opt persoane au fost ridicate joi de politistii de crima organizata din Capitala, in urma a noua perchezitii

 

domiciliare, si duse la audieri. Cazul este anchetat de politisti de la Combaterea Finantarii Terorismului si Spalarii Banilor din cadrul Directiei de Combatere a Criminalitatii Organizate din Politia Romana, sub coordonarea procurorilor , se arata intr-un comunicat de presa al Politiei Romane.

Starea de fapt

– membrii retelei ar fi indus in eroare mai multi angajati ai unor banci si au obtinut credite in baza unor documente false. In realitate, niciuna dintre persoanele care au luat credite sau au incercat sa obtina un credit nu erau angajate la firmele in numele carora au fost emise documentele privind salariile acestora.

– membrii gruparii au obtinut indemnizatii pentru cresterea copilului pentru alte persoane, dupa ce le-au falsificat documente de angajare. Persoanele respective nu erau angajate, de fapt, niciunde si nu respectau criteriile de acordare a respectivei indemnizatii.

– cei opt suspecti ar fi obtinut in mod ilegal credite in valoare de aproape 500.000 de lei, 220.000 de franci elvetieni si 500.000 de euro.

Politistii au confiscat mai multe acte ale unor firme, contracte de credit, formulare in alb ale unor adeverinte de venit sau indemnizatii pentru cresterea copilului, precum si alte documente.

Lasă un comentariu