Testimoniale fost membru Lyoness

Ma numesc Maria Palliu.In 25 octombrie 2005, cand locuiam in Pitesti,eram necasatorita si purtam numele de Maria Preda,a fost ziua in care am auzit pentru prima data de afacerea Lyoness.

Am fost contactata la telefon de domnul Mircea Santau,din Arad sin ne-am intalnit in holul hotelului Muntenia din Pitesti.L-am ascultat pe acest domn care era cunosct ca un om cu multa experienta ia faceri de MLM si dup ace am ascultat prezentarea acestei afaceri,mi s-a parut interesanta idea si am decis sa ma inscriu in aceasta afacere,chiar daca la acea vreme nu era inregistrata official in Romania.

In urmatorul weekend, am mers impreuna cu domnul Santau, cu copiii mei si cu inca doua personae,in Sentes,Ungaria,pentru a lua mai multe informatii si am avut parte de un seminar sustinut la acea vreme de echipa de sponsori din Ungaria.

Evident ca am hotarat sa-mi incep activitatea si acolo,in Sentes mi-am procurat din ultimii bani pe care ii aveam la mine,adica 150 de euro,trei pozitii(unitati de decontare)in grupa economica unu,evident,pe chitanta ungureasca si m-am intors in Romania unde am decis sa-mi incep in mod serios aceasta colaborare cu compania Lyoness.

Am inceput mai intai prin a traduce materialele informative din limba germana in limba romana, iar sponsorul meu (Mircea Santau),vorbind maghiara a reusit sa completeze toata informatia pentru a putea incepe prezentarile pe teritoriul Romaniei.

Am inceput aceasta activitate mai intai in Pitesti,unde in scurt timp mi s-a alaturat un grup considerabil de persoane,din Pitesti,Mioveni,Rm.Valcea,Ploiesti,Cimpul lung Muscel,Curtea de Arges,Bucuresti,Brasov,Timisoara si asta se intampla pentru ca si eu aveam experienta in aceasta industrie Networkmarketing, inca di anul 1994.

Dupa o perioada de premarketing,care a fost strabatuta destul de greoi pentru ca ne izbeam de neincredere si scepticism, de mentalitate destul de greoaie a romanilor,recunosc ca nu mi-a fost usor nici mie si familiei mele si nici acelora care in 2005-2006 se alaturau grupului de cumparatori si parteneri business Lyoness.

Evident ca pentru a ne procura pachete si a deveni parteneri de business cu totii,am recurs la a face credite in banci cat mai rapid pentru a neputea ocupa locurile de inceput in cadrul sistemului de decontare Lyoness pe Romania.

Am trecut peste perioada de premarketing, cand s-a muncit foarte mult si cand vedeam cu bucurie cum salile de prezentari si seminarii de pregatire erau din ce in ce mai pline,astfel incat am ajuns la concluzia sa incepem negocierile pentru a incheia si cateva contracte cu comercianti di Romania.

Astfel a aparut o firma din Mioveni,de vanzari piese auto,firma mea,de presatri servicii cabinet de terapii complementare si prima farmacie din orasul Pitesti.

Toate cestea se petreceau la inceputul anului 2006.

Evident ca am avut motive intemeiate sa aleg sa-mi plasez banii in sistemul de decontare Lyoness pentru ca eram printre primele persoane, alaturi de domnul Mircea Santau,care prin experienta dumnealui imi garanta atat mie cat si celorlalti colaboratori ca putem avea incredere si ne-am focusat,timp de doi ani,full time,in aceasta activitate.

A fost o munca de antreprenoriat si leadership de exceptie,fenomenu era unul destul de picant,suna destul de bine si astfel prietenii m-au urmat bineinteles plasandusi si banii in afacere iar salile de conferinta erau din ce in ce mai pline, fapt ce a facut ca in 2006, domnul presedinte Hubert Friedel,sa ajunga in Romania,la Rm.Valcea,unde s-a hotarat sa fie sediul Lyoness SRL Romania.

Astfel a fost deschisa oficial compania Lyoness pe teritoriul Romaniei,prin intermediul sponsorilor din Ungaria,Gabriela Pocsi si Robert Fervensi, persoane care ne-au fost alaturi si ne-au transmis din experienta lor,astfel incat am reusit sa incepem si seminarii destul de interesante pe teritoriul Romaniei.

Sunt persoana care imi amintesc cu mare drag cum am negociat ca si administrator de firma,8% discount cu Lyoness Romania SRL,iar cumparatorii,membrii Lyoness carora le taiam chitanta si factura si bonuri de casa erau extrem de bucurosi sa-si lipeasca pe coli de hartie acele bonuri pentru a le trimite la office Lyoness din Rm.Valcea,ca din acel discount sa-si primeasca 1% intoarcere imediata.

Fiecare client Lyoness traia bucuria acelui motto “Bani inapoi la fiecare cumparatura!”

Imi amintesc ca in primele saptamani ale activitatii Lyoness pe Romania, le spuneam entuziasmata oamenilor ca isi pot primi procente la cumparaturi,doar daca vor cumpara de la KiKa din Ungaria.

Dupa cateva luni imi amintesc ca si baiatul meu a inceput sa refere pe Cluj,iar eu in Pitesti,Ploiesti,Camul lung Muscel si astfel s-a format o retea impresionanta de cumparatori la care se mai adaugau din cand in cand si cate un comerciant,care semna contract cu Lyoness Romania SRL.

Viata mea si a familiei mele era pusa in slujba consolidarii afacerii Lyoness,motivatia crestea pe masura ce curgeau si ratele si dobinzile la creditele facute in banci de mine si prietenii mei,pentru a ne ocupa locul de frunte,in aceasta afacere.

Acea perioada a ramas pentru mine un “Remember” placut care mi-a sustinut in multe situatii atitudinea pozitiva si mi-a adus puterea de a continua chiar daca in teren primeam injurii si lucrul cu omul,de multe ori te sufoca pentru ca mentalitatea era,cum bine stim cu totii si inca mai este, inchisa,iar ideea de afacere era una interesanta,insa sistemul total de decontare era expus pe mai multe paliere si nu era atat de simplu de inteles.

Ne pregateam ore in sir in cadrul seminariilor si aveam impresia ca tot nu intelegeam nimic.

Si asa,cu toate greutatile intampinate,am continuat cu totii si Lyoness Romania avea o conducere care erau si sponsorii mei,aveau salariati care se ocupau de bunul mers al grupului de cumparatori si comercianti mic in acea perioada,insa pana la inceputul anului 2008,reteaua de cumparatori formata de mine era de peste 5.000 de persoane,numar care reprezenta un succes foarte mare pentru noi si pentru o companie care functiona pe sistem MLM, insa cu un produs financiar,unde practic nu vindeai nimic,decat informatie.

Aveam nevoie de arta in domeniul vanzarilor directe pe deoparte,cat si tehnica de abordare si de formare a reteleleor de cumparatori si de lideri,totodata care sa poate fi duplicabila.

Devenisem cu totii o forta,experienta mea si a grupului pe care il formasem atat eu cat si sponsorul meu,isi spune cuvantul,afacerea crestea vazand cu ochii, seminariile de pregatire se tineau in locatii foarte frumoase,totul era la superlativ si implicit sufletul meu era 100% daruit acestei afaceri,am numito inca de atunci,”AfacereaVietii mele “.

Am ales pe vremea aceea si eu si prietenii mei,sa depunem si alte pachete,separat de pachetele de business personale si pachete pe numele nostru pentru sistemul de decontare national.Toti eram la inceputul carierei in Lyoness si ne ocupam locurile ca deschizatori de tara si sigur nu luam in considerare,nimic,risc sa altceva,am avut o incredere deplina, astfel i-am inspirat pe toti,pentru care am tot respectul,intrcat,fara ei, fara acel grup din Pitesti,  Mioveni,Ploiesti, Campul lung Muscel, Rm.Valca, Sibiu, Bucuresti, Suceava si nu numai,astazi Lyoness nu ar fi fost in Romania,chiar daca aceste argumente stiu ca au deranjat si deranjeaza foarte mult in continuare,insa, nu avem ce face,ADEVARUL .

Privind inapoi,totul a fost si provocator si frumos si emitionant si stresant,insa era acea satisfactie deplina ca impreuna cu Directorul si sponsorul meu, visul devenise realitate.

Asa a fost viata mea in acea perioada alaturi de ideea Lyoness si de grupul de cumparatori care se crease pe Romania,pana in dimineata in care a aparut pe siteul Lyoness fotografia fostului Director si deci a fostului meu sponsor,alaturi de care era relatarea lui trista,ca din motive personale,a demisionat.

Atunci,nimeni nu a mai intele nimic,timpul a ramas in loc pentru mine,familia mea,grupul de prieteni.

A aparut stresul,degringolada,certurile intre oameni,neincrederea,oamenii nu mai aveau nici o deriectie,oamenii veneau si imi cereau mie banii inapoi,intrucat si ei ca si mine,acei bani pe care ii depusese in pachete personale in Lyoness erau imprumutati din banci.

Eu mam imbolnavit foarte tare,astfel,o perioada nu am mai putut continua,chiar daca am avut sustinere o vreme din partea sponsorilor din Ungaria.

A fost foarte greu,a urmat o perioada de declin,pentru toti oamenii din echipa mea,ins,acum realizez ca in urma acestei demisii,alti,”isteti”, au reusit sa-si puna amprenta si siau asezat cartile ca puzzelul sa fie pe masura.

Se reusise eliminarea celui puternic si cu experienta,momentul de rascruce trecuse,unii oameni s-au pierdut pe drum,altii au aparut,insa prea putin a pus cineva in balanta cele petrecute.

Dupa ceva timp,m-am trezit luata pe sus,primind propunerea sa vand ID-ul meu care este,sau era, 040.000.000.018, insa normal ar fi trebuit sa fiu in primele cinci ID-uri pe Romania,dar sa trecem si peste asta,ins ID-ul meu devenise foarte cautat si atunci m-am intrebat daca nu cumva ar fi bine sa-mi iau din nou imprimire “Afacerea Vietii Mele”,dupa un an si cateva luni de intrerupere.

Am revenit si la indemnul persoanei care preluase intretimp afacerea-ID-ului, 040.000.000.001 pe Romania,afacerea ramasa in urma demisiei domnului Mircea Santau.

Am lucrat ceva vreme la partea automotivationala a firii mele si mi-am dat seama ca voi putea actiona din nou.

In acea perioada,2008-2009,cand am revenit in afacerea Lyoness,am gasit in contul meu din Banca Transilvania,suma de 5.160 lei, exact business bonusul de la nivelul 4 de cariera, precum si 1.200 din alte echilibre din grupa 1 economica, sume care stateau acolo din momentul cand situatia creata ma impiedicat sa mai continui.

Normal ca aceste sume mi-au dat incredere si am inceput,ca o alta persoana noua,pentru ca fireste in perioada in care nu am activat in Lyoness eu am crescut foarte mult,am experimentat multe,chiar si in plan spiritual,schimbare ca m-a transformat foarte mult.

M-am recasatorit imediat dupa reinceperea activitatii mele in Lyoness, schimbandumi numele in Maria Palliu, facandumi un plan riguros,cu sotul meu,care a ales sa plece de la serviciul pe care il avea si astfel am construit impreuna o frumoasa echipa de cumparatori, de leaderi,de prieteni.

Am crescut impreuna cu ei,ne-am stiut si bunele si relele,alaturi de noi sau alaturat noua alte persoane,care isi puneau increderea in cuplul Maria si Dan Palliu.

Aveam sesiuni de BI(business info),ata oficiale cat si numai de grupa,workshop de grupa,unde pregateam ore de dezvoltare personale,care veneau in sprijinul schimbarii de mentalitate,toti ne simteam foarte bin si din nou toate pareau la superlativ.

Grupul de comercianti crestea,de cumparatori de asemenea,conducerea Lyoness pentru mine,persoane necunoscute la inceput,mi s-a parut cea mai potrivita,eram cu adevarat implinita din nou.

Se formase o echipa frumoasa,de oameni destepti si intelepti,cu viziune,cu scopure oameni extraordinari,motivati,oameni care stiau ce vor de la viata lor, de fiecare data cu atitudine pozitiva,chiar era o admosfera de vis.

Eu cu sotul meu nu mai aveam casa sau masa,ne dedicam in fiecare zi si chiar moment,echipei,tuturor oamenilor di Romania care ne solicitau cate putin din timpul nostru,chiar si daca nu erau din echipa noastra.

Multi ma respectau ca fiind cea mai veche si era normal si corect, sistemul si teoria Lyoness il stiam pe dinafara si eu si sotul meu,visam si noaptea ce urma sa spun in BI sau seminarii,citeam carti dupa carti si ma pregateam,pregateam ore frumoase si intelepte, pentru ce care asteptau sa avem workshopuri de pregatire.

Devenisem oameni cu o harta a vietii bine conturata,asa cum invatam impreuna sa stim ce vrem,iar timpul ne-a demonstrat ca echipa trecuse de mult peste 11.000 de persoane,eram o comunitate natural creata,majoritate,cu siguranta macar odata ajunsesera la mine la o informare.

Impresionant,o experienta superba pentru o viata de om,o cariera de networker,de antreprenor de succes,pentru ca doresc sa va spun aici,ca eu personal,din anul 1994,am activat in companii de MLM si vanzari directe,atat ca si colaborator,dar mai ale ca trainer de produs sau de imagine,atat in companii cu specific financiar cat si in companii de distributie produse sau suplimente nutritive,companii straine care au fost si mai sunt pe teritoriul Romaniei inca.

Am avut la un moment dat surpriza prin 2010,dupa un seminar Lyoness,unde am fost evidentiata,ca nu sunt chiar atat de indragita si ca ,chiar cream unele animozitati,unui anume grup de colegi.

Nu am luat foarte in serios,insa deja frustrarile apareau si eram in multe situatii tinuta departe de sursa de informatie si pregatire la zi,insa nu aveam de ales,nefiind invitata,nu puteam ajunge.

Mi-am continuat afacerea cu atata drag, din comisioanele pe care le primeam si eu si sotul meu,am ales de cateva ori sa intoarcem banii in noi pachete in cadrul companiei.

Planul si scopul nostru era unul singur,atingerea de nivele mari de cariera atat eu cat si sotul meu.

Repet,simteam frustrarea,ins nu intelegeam de ce.Eram intradevar,din trupa cea veche,aveam cea mai veche data de intrare in Lyoness,veneam de pe vremea mult uitata,chiar stearsa din istoria Lyoness.

Noi lucram si lucram,cream echipa,productie,fara satisfactii si fara a mi se da drepturile mele,conform politicii companiei,intotdeauna apareau diverse motive,se creau diverse complturi,diverse situatii greu de inteles.

Noi de fapt lucram pentru compania Lyoness,dar nu ne puteam bucura de meritul si succesul nostru,recunosc ca,chiar devenise insupurtabil, insa construiam pursisimplu pentru veniturile care veneau.

Conducerea Lyoness pe Romania, in persoana doamnei director Natalia Zuz,care dupa casatorie, a devenit Natalia Vicsay,era foarte atenta in fiecare moment sa nu cumva sa primesc ceea ce era al meu,eu nu aveam drepturi ci numai indatoriri,nu puteam comun8ica niciodata, desi eu etram partener cu Holdingul si nicidecum subordonata ei.

La e-mailuri mai mari de trei randuri nici nu se uita,relatandumi acest lucru cu nonsalanata plina de ignorata,cu toate ca la inceputul perioadei dupa ce ne-am cunoscut era impartiala si cat de cat corecta.

Eu mi-am vazut constiincios de afacerea mea, de multe ori refuzand sa mai cer asistenta din partea conducerii,ca toti ceilalti referenti sau leaderi,desi acesta este rolul acestui SRL,sa ne acorde asistenta,pentru ca oricum era in zadar.

Imi urmaream cu mare atentie afacerea,chiar si in insatsfactie totala,automotivanduma continu si eu si sotul meu,copiii nostri chiar nu mai puteau intelege nimic,cum de mai putem continua.

Am creat retele supertari in Iasi,in toata Moldova,in Ploiesti inca din 2006,in Bucuresti,Neptun ,Galati,Brasov,Pitesti,a fost impresionant.

De ce spun a fost,intre ghilimele,pentru ca in ziua de 25 mai 2011,fix in ziua in care am confirmat nivelul 4 de cariera,practic a doua oara in existenta mea in Lyoness,doar 10 minute m-am bucurat de aceasta mare realizare,intrarea mea in echipa de Leaderteam a Lyoness (persoane care stiu sistemul,pot intelege despre ce vorbesc).

In acea zi, a avut grija doamna directoare a Lyoness pe Romania,Natalia Zuz(Vicsay),care bineinteles nu a operat singura,sa ma EXCLUDA, printr-o hartie,pe mine,cu ID 040.000.000.018, pe sotul meu ID 040.000.000.098 si firma mea,care exista ca al doila comerciant Lyoness pe Romania,firma care a contribuit,cu cat s-a putut la acea vreme de inceput,la bunul mers al Lyoness pe Romania.

De ce ne-a exclus asa in grup,de ce in ziua in care am confirmat pentru a doua oara nivelul 4 de cariera,de ce atrebuit sa ni se ia aerul,toate veniturile, de ce ni s-au blocat toate comisioanele,deci de ce si cum s-a putut sa ni se ia toate drepturile banesti,dreptul la aparare,la aceste intrebari am asteptat in toata aceasta perioada raspuns.

In alte situatii nu exista comunicare,insa fiz pe 26 mai 2011, dupa ora 9, ne anunta cu nonsalanta, Lyoness SRL,pe telefoanele de contact, ca”sistemului Lyoness pe Romania ii pare rau ca ne-a pierdut de clienti”de parca as fi fost o simpla cumparatoare Lyoness,cu card albastru de cumparator,nu cea mai veche persoana care adusese Lyoness in Romania si cu foarte multi bani plasati in sistemul de decontare.

Ce este foarte important de remercat este ca SMS-urile din Austria veneau si ne anuntau deja cu o saptamana in urma de excludere ca ni se virasera comisionele in conturile noastre de banca,insa banii nu au mai ajuns nici pana astazi in conturi.

Cum de s-au intamplat toate aceste lucruri,nu stiu cine ne poate da un raspuns.

Era seara de 25 mai 2011,in acea zi tocmai incheiasem contract de comerciant cu o firma care avea patru supermarket in Pascani si se facuse discutia de principiu pentru un contract de comerciant cu patronul lui DEDEMAN din Bacau, dupa care ajunsi la un prieten si colaborator de al nostru din Iasi, a venit momentul sa gasim in e-mail excluderea mea,ID 018,a sotului meu, ID 098 si a firmei mele…… a fost cel mai mare soc suportat vreodata in cei 45 de ani ai mei si tot ce am mai facut in seara de 25 mai 2011, a fost sa salvam afacerile noastre, ID 018 si ID 098,lucru de care ma bucur cel mai mult,ca am mai avut acea putere,in acele momente extrem de grele,momente care i-au adus “placerea” prietenului si colaboratorului din Iasi sa vada un episod,intr-o noapte de groaza,suferinta impinsa la extrem.

Eram cadavre vii,mai respiram,dar disperarea ne-au luat aproape mintile,ne-au intepenit.

Intr- o secunda se ruinase tot imperiul meu financiar si al familiei mele,munca de aproape cinci ani,banii din creditele bancare ale mele si ale prietenilor mei,bani intorsi in alte pachete,in sistemul de decontare si cel mai impresionant lucru, banii din comisioanele noastre, din pozitia de nivel 4 confirmat al meu si nivel 2 confirmat al sotului meu,aspect care necesita explicatii serioase.

In acele momente am realizat ca si alti prieteni isi depusesera pachetele business in conturile de cumparaturi,insa nu ii pozitionasem inca si vazand disperarea mea ei au ales sa isi retraga banii, procurand bonuri de carburanti,renuntand la afacere.

Ce a urmat de atunci si pana acum nu mai poate fi interesant pentru nimeni,ne-am invatat o lectie extrem de importanta,am inteles ca oamenii se impart pe categorii,oameni slabi si fricosi,care urmeaza “firul rosu”,renuntand la tine intr-o clipa,considerind ca esti mort,trecand imediat de partea cealalta a baricadei,indiferent ce ai facut pentru ei,oameni corecti,spirituali,care au fost alaturi de noi si inainte si dupa,ramanand prieteni pana la moarte si oameni fara scrupule,raufacatorii zilelor de astazi,aceea care sunt lasati ca in aceasta perioada de trecere nu isi vad decat propriile interese,singura lor gandire este banul si puterea,calcand peste cadavre,cu nonsalata,fara scrupule.

Pe aceasta cale va invit sa urmariti pe tarabele de carti,cartea mea,sub acest titlu “Durerea care mi-a intregit Tezirea” si va invit sa va alaturati”Asociatiei celor treziti” pentru a punea pune umar langa umar la a crea o puternica comunitate de oameni Neintrecuti.

Am Gandit toate acestea din momentul in care mi-am dat seama ca in seminariile Lyoness,nu a existat tema “garantiile afacerii”,tema care in alte companii reprezenta o tema speciala.

Garantia mea,increderea mea,banii mei,munca mea,echipele mele,prietenii mei,datoriile mele,ratele mele,toate planurile mele,absolut tot,aveau in acele momente o imagine absolut neclara.

Ambele surse de venituri disparusera dintrodata,nici o speranta,nimeni nu-ti raspundea la nici un telefon,la nici un e-mail,nici un semnal,nu puteam sa ne aparam,nu mai aveam nici un ban,tocmai realizasem ca ne-au fost cu adevarat FURATE comisioanele de pe cele doua ID-uri care creasera linii puternice nationale.

Nu este gresita exprimarea mea “Crima cu premeditare”,pentru ca am realizat ca totul a fost premeditat. Imediat am inteles ca doua-trei persoane din echipa mea stiau deja ce ni se pregatise,dar au ales sa fim folositi pana la ultima picatura de putere,aceta fiind chiar liederul din Iasi,domnul Petru Garlea,pentru care “prietenie”am pus in slujba mai mult de opt luni din timpul si capacitatea noastra,dar si banii nostri,alaturi de el, si alta persoana din anturaj,care putea sa zambeasca in fata noastra,atunci cand noi nu mai aveam pamantul stabil sub picioare. Am inteles atunci foarte multe lucruri,insa nu mai aveam puterea sa le discern.

Se naruise tot,intr-o clipa, sub buna si sfanta obladuire a directoarei Lyoness pe Romania, Natalia Zuz (Vicsay),in mana careia, am realizat deabia atunci ca afacerea mea si a familiei mele a stat,fara nici un drept si atentie,poate sta si afacerea voastra.

Unde a fost garantia afacerii mele Lyoness?

Mi-am dat palme, am capatat boala in corpul meu datorita socului,am avut regrete ca pana in acel moment nu mi-am pus niciodata intrebarea daca aveam sau nu garantia Afacerii Vietii Mele,sau era data pe mana persoanei care era pusa sa se ocupe de bunul mers al afaceri pe Romania,sa asiste leaderii sasi poata desfasura activitatea pe teritoriul acestei tari.

Suntem recunoscatori ca am ramas cu mintea intreaga si am supravietuit acestui soc; cuvintele nu mai pot fi rostite.

Ne-am cautat aparare in Austria,insa si acolo totul era bine aranjat de catre aceasta directoare.Am adus argumente,am discutat cu juristul din Austria,absolut totul, afost impresionat de sinceritatea noastra si ni s-a promis o intalnire cu domnul presedinte Hubert Freidel,care evident stia ca sunt cea mai veche,insa dupa parerea noastra,poate ne inselam,poate nu,informatia nu a ajuns la dumnealui,pentru ca ne-am dat seama ca absolut toata corespondenta trimisa pe e-mailurile presedintelui si altor factori responsabili, faceau cale intoarsa si ajungeau la Natalia,care intr-un sistem diabolic controleaza tot.

Excluderea mea si a familiei mele a fost trimisa in 25 mai 2011, excludere care poarta o semnatura olografa,cu numele directorului din Slovenia, domnul Boris Lesjak,nici decum cu semnatura si stampila domnului presedinte al Lyoness Holding Europe AG, semnatura care exista pe formularele de inscriere(cu valoare contractuala).

La inscriere,persoanele sunt autorizate de presedintele Hubert Freidel prin semnatura sa lucreze in sistemul Lyoness,iar dupa ce persoanele sunt folosite,isi pun banii,timpul si inteligenta in slujba afacerii, primesc intr-o secunda excluderea printr-o stampila olografa, excludere care nu este trimisa oficial. Am realizat clar ca aceasta excludere este facuta prin falsuri si ca nu s-a dorit sa stie predintele de acest lucru si disparitia noastra inainte de intrarea in echipa de liederi pe Romania si Europa. Cu ce drept mi-au fost luate aceste drepturi? Intrebari la care cu siguranta asteptam raspuns.

Am reciti CGA ,adica politica companiei si scrie foarte clar: unui client lyoness sau partener business,in situatia in care a facut o greseala,I se ia o declaratie scrisa si in functie de gravitatea faptei,clientul poate primi avertisment.In situatia in care greseala acestuioa se repeta,I se da dreptul de a-si vinde afacerea in timp de 4 saptamini, fara a i se afecta comisioanele. Noua nu ni s-a luat vreo declaratie, toata lucratura a fost facuta premeditat,bine aranjat totul si s-a asteptat momentul in care punctele mele sa o favorizeze pe persoana care a preluat afacerea nr.1 pe Romania, pentru confirmarea nivelului 5 de cariera,doamna Simona Lupsiai, buna prietena a doamnei Natalia Vicsay, favorizand bineinteles si in reteaua sponsoriala pe Gabriela Pocsi din Ungaria.Fireste ca dupa ce am primiaceasta asa zisa “excludere” am cautat un cumparator al afacerii mele, ID 018 si I s-a raspuns cumparatorului de catre Natalia Vicsay tocmai a fost donata fundatiei Child@Family Fondation.Strigator la cer sa vezi ca ti s-a luat tot si asa,fara nici un articol din politica companiei,am realizat ca afacerea mea a fost donata fundatiei companiei.Precedentul deja a fost creat.Poate veni un moment in care fiecare persoana poate primi de la aceasta directoare exact acelasi raspuns.Care mi-a fost garantia:Adevarat FURT INTELECTUAL.

La contractul de vanzare-cumparare a afacerii sotului meu s-a respuns ca si aceasta este in proprietatea lyoness ???!!!

Cat priveste dreptul nostru la aparare,sau conform promisiunilor salariatilor din office Austria ca vom putea vorbi cu presedintele,nu a mai fost posibil.

Chiar daca am sta la birou in Austria si am spus ca nu vom pleca de acolo pana nu ne vom intalni fata in fata cu directoarea Natalia Vicsay, Simona Lupsiai,care nu este straina acestei situatii si Gabriela Pocsi, deasemenea si bineinteles cu domnul Hubert Freidel.Insa asa ceva nu a mai avut loc.

Am fost foarte elegant exmatriculati din sediu,creindune impresia ca ceea ce ni se transmite de catre purtatorul de cuvant al presedintelui,este raspunsul acestuia, dar de fapt persoana care ne suna,era cea mai proaspata salariata romanca, care a fost pusa sa vorbeasca cu noi.Celelalte persoane nemai avand curajul sa mai vorbeasca cu noi,nici sa vorbeasca la telefon.

Am inaintat scrisoare prin care prezentam viciile care erau in asa zisa excludere a noastra, domnului director din Slovenia, Boris Lesjak si domnului jurist,de pe e-mailul caruia a plecat excluderea catre noi,insa nu si in mod oficial si in mai putin de 20 de minute am primit e-mail de la doamna Adreea Meszaros, prin care se interzicea orice forma de comunicare cu Lyoness Romania sau Austria.

Atunci timpul a stat inca odata in loc pentru noi,afacerea noastra cu adevarat nu a avut garantia,nici un CGA nu mai era valabil,absolut nimic,totul a fost FURAT,luat cu japca, tot,la grup,precedentul a fost creat.

Am avut puterea sa pun cap la cap si mi-am adus aminte de amenintarea directoarei,care print-un SMS ma santaja spunindumi ca are un proiect pe care numai EA(cu E mare) il va duce la indeplinire,plus expresia doamnei Simona Lusiai,al carei dar am fost,cea care a avut sansa preluarii codului 001 pe Romania,pe firma ei,SC Inovativ Shoping SRL Arad,cand dupa seminarul din 30 aprilie, mi-a spus printre dinti,cu o rautate nemaintalnita ca nu vrea sa ma mai vada niciodata.

Criminal de razboi sa fi fost si tot aveam dreptul la aparare si nu se “confisca” totul.

Afacerea Vietii Mele, construita de aproape cinci ani,mi-a fost luata intr-o clipa si am realizat cata lipsa de competenta manageriala,care a dus la distrugerea unei linii nationale vechi,a distrus atatia oameni care faceau parte din echipa mea si a sotului meu,oameni care s-au vazut neputinciosi si cu bani bagati in lyoness,oameni care au crezut in mine si in noi,urmandune intru totul.

Efectiv a distrus increderea oamenilor,fiecare relatand cu tristete ca nu mai pot continua.

Fireste cand mam vazut golita de putere, falimentata complet,cand am realizat in ce maniera s-a putut lucra pentru a fi inlaturata din sistemul lyoness de catre directoarea Natalia Vicsay, de catre conducerea lyones, pentru ca la conducerea Lyoness Romania,este de fapt familia Natalia si Tiberiu Vicsay, cu care este imposibil sa poti comunica, care este deosebit de grav.O familie conduce o companie internationala pe Romania, finantele acestei companii fiind lasate pe numele acestei familii.Intrebare:cata regula este si oare aici legea nu functioneaza?Incompatibilitate de functie,unul cheltuieste si celalalt,ordonator de credit?

Oare domnul presedinte,pe care il respect pentru aceasta idee de afacere, nu verifica ce se intampla aici?

Urmatorul meu gand,cand mi s-a luat dreptul la aparare,a fost sa apelez la serviciile unui avocat,pentru ca,numai asa,prin justitie,in care eu cred,sa-mi pot castiga drepturile banesti furate,afacerea mea furata efectiv,fara nici un drept si mizeria morala,care mi-a fost creata la nivel de retele nationale,cu rasunet,chiar si in alte retele din alte tari europene,precum si imaginea mea distrusa complet.

Pentru toti care sunt in aceasta afacere sau care doresc sa intre in afacere,am cateva sfaturi pe care doresc sa le dau din tot sufletul meu:

  1. Sa citeasca pe toate partile CGA si sa verifice daca si cel din Austria, cel scris in limba germana este identic cu cel scis in limba romana si sa se ceara o completare la acest CGA,cu articolele in clar si identice.
  2. GARANTII

Care sunt garantiile oferite de sistemul lyoness,dar sa fie stipulate in clar cine ca persoana din cadrul companiei si cu ce drept si competenta si in ce conditii se pot face excluderi,cat timp esti partener business,lieder national,persoana care iti pui viata,timpul si banii in slujba sistemului precum si capacitatea totala in slujba afacerii,care consideri ca este a ta,iti poarta numele,adresa,CNP,CI,insa intr-un minut nu mai este a ta si nu mai ai drept de aparare la tine in tara.

  1. Solicitare companiei,ca in conducere sa fie puse persoane competente,pregatite si care au experienta in MLM,au o dezvoltare personala si spirituala,putere de perceptie asupra fiecarei situatii si puterea de comunicare si de a discuta ochi in ochi si responsabil in oricare situatie.
  2. Sa se solicite companiei completarea CGA nu numai cu drepturile si obligatiile si sanctiunile asupra clientilor si partenerilor lyoness, ci si drepturile,obligatiile si sanctiunile atat al personalului cat si a conducerii SRL,in conditiile incalcarii CGA si al bunului mers al companiei,in spiritul parteneriatului bilateral al oricarui contract.
  3. In momentul in care o persoana devine partener business sa existe un contract de garantie pe viata,care sa va poata da garantia evolutiei atat pe nivele de cariera cat si in sfera largirii grupului de cumparatori,astfel putand evita ceea ce mi s-a intamplat mie si familiei mele.
  4. Consolidarea scrisa cu conditii clare si garantarea mostenirii,conform art.13.1,pentru a evita ca mostenitorul sa fie respins prin bunul plac al unei persoane care isi poate aroga drepturi necuvenite si a se evita intrarea in posesie pe cale juridica.
  5. Respectarea integritatii morale si materiale atat al partenerului business cat si al salariatului, precum si respectarea confidentialitatii cu precizarea exacta a sanctiunilor pentru incalcare,in articol desinestatator.
  6. Compania are TUV si ISO 9001/2008.Cum sunt aplicate?Ca in situatia mea nu se vede.Cum se sanctioneaza conducerea SRL pentru incalcarea acestora?

Acest aspect de abuz de excluderi nejustificate si fara drepturi de aparare sunt frecvente in Romania,la companiile MLM care au facut SRL pe teritoriul tarii si au dat libertate de hotarare asupra banilor oamenilor la persoane diferite.

RODSA ar trebui sa ia atitudine asupra acestor aspecte si sa fie mai exigenta la autorizarea acestor companii care functioneaza sub egida unor SRL-uri..

6 comentarii la „Testimoniale fost membru Lyoness”

  1. Doresc sa iau legatura cu domna Palliu Maria!Sunt menegerul de la fosta TUNGAL CONSTRUCT PITESTI

  2. Pana la judecarea unui proces prin care instanta sa vina si sa spuna ca cele relatate sunt adevarate este greu sa spui ceva. Din punctul dvs de vedere asa stau lucrurile… din punctul societatii Lyoness oare cum stau lucrurile? Nu cred ca un i.d poate fi asa mutat dintr-o parte in alta fara ca ceo-ul companiei Lyoness sa stie. Mie greu sa cred ca, chiar asa au stat lucrurile

  3. Pai un astfel de director(daca nu a savarsit fapte penale) nu risca sa faca inchisoare precum doamna.

  4. Care e diferenta intre director la o firma care a dezvoltat o inteaga retea de clienti dar a fost data afara din diferite motive si d-na Maria?

Lasă un comentariu