Scutirea de taxe vamale:conditii si termene legale

Organizatia solicitanta va depune o cerere, conform modelului prevazut in anexa nr. 1 la ordin, semnata de reprezentantul sau legal, in care se vor mentiona denumirea, sediul social, codul fiscal si scopul concret pentru care se solicita aprobarea, insotita de urmatoarele documente:
– actul de infiintare (copie);
– statutul, dupa caz (copie);
– codul de identificare fiscala (copie);
– certificatul de atestare fiscala, in original sau copie legalizata, din care sa rezulte ca nu au obligatii bugetare restante reprezentand impozite, taxe, contributii, inclusiv contributiile individuale ale salariatilor si orice alte venituri bugetare, cu exceptia celor esalonate si/sau reesalonate la plata, precum si a celor suspendate in conditiile legii. Exceptie fac ministerele si alte institutii ale administratiei publice centrale si locale.

Odata cu cererea, organizatia importatoare depune si o declaratie scrisa prin care se angajeaza ca va achita taxele vamale in cazul in care Comisia Europeana nu acorda scutirea.

Comisia va analiza documentele depuse si va decide asupra aprobarii. Decizia, conform modelului prevazut in anexa nr. 2 la Ordin, va fi semnata de presedintele comisiei si va fi comunicata solicitantului in termen de maxim 5 zile lucratoare de la data inregistrarii documentatiei la directiile generale ale finantelor publice judetene si ale administratiilor finantelor publice ale sectoarelor municipiului Bucuresti.

Decizia produce efecte din momentul in care este comunicata organizatiei solicitante de catre comisie. in caz de neaprobare a cereri, comisia va emite o decizie de respingere care va fi motivata in fapt si in drept

Lasă un comentariu