Cum sa-ti cumperi pachetul de vacanta fara sa fii pacalit va invata Casa de avocatura Coltuc

Primul indiciu este costul serviciilor, pentru că un preţ prea mic sau o reducere prea mare pot ascunde o „ţeapă”.Dacă oferta este mult prea tentantă şi nu vă puteţi abţine, citiţi cu atenţie contractul pe care vi-l prezintă agenţia. Reprezentanţii Autorităţii Naţionale pentru Protecţia

 

 

 Consumatorilor (ANPC) explică pentru „Adevărul” ce informaţii – în scris – trebuie să vă ofere agentul de turism în acest caz. Astfel, agenţia trebuie să vă dea date complete despre întreg pachetul de servicii achiziţionate, dar şi despre regimul paşapoartelor şi al vizelor. Totodată, trebuie precizat cuantumul avansului şi termenul pentru achitarea restului de plată. Un alt aspect important este termenul-limită pentru informarea turistului, în caz de anulare a călătoriei.

Cele mai frecvente probleme găsite de ANPC la agenţiile de turism:

– Lipsa afişării licenţei de turism, respectiv a brevetului directorului agenţiei.
– Lipsa afişării denumirii firmei, a codului unic de înregistrare la Registrul Comerţului şi a programului de funcţionare.
– Inexistenţa contractului de comercializare a pachetelor de servicii.
– Lipsa prezentării în scris, în vederea încheierii contractului, a informaţiilor generale privind regimul paşapoartelor şi al vizelor.
– Afişarea unor oferte turistice înşelătoare, cum a fost cea în care preţul indicat era de 179 de euro/persoană, în timp ce contractul a fost încheiat pentru suma de 294 de euro/persoană

Lasă un comentariu