Model de cerere de chemare in judecata recunoastere diploma USH si hotarare castigata

C.A.COLTUC isi propune sa publice si sa ajute in acelasi timp, un model de cerere de chemare in judecata pentru recunoasterea diplomei USH si un extras de decizie castigate de catre noi.

 

 

 

 

 

Atentie:aceste modele au caaracter facultativ si este bine apelati o la persoana specializata juridic-avocat de exemplu.- Pentru depunerea ,sustinerea acesteia!

 

C.A.COLTUC intrumenteaza foarte multe dosare avand acest obiect si a facut dovada-pentru cei reticenti- ca se poate obtine judiciar acesta recunoastere.

Foarte multi clienti sunt reticenti.spun”sa vedem ce va face colegul si apoi depunem si noi”,nu au incredere in justitie,vom rezolva antejudiciar si sa mai asteptam….

PENTRU ACESTIA C.A.COLTUC precizeaza:

SINGURA CALE DE REZOLVARE A PROBLEMOR DVS. ESTE CEA JUDICIARA SI NU TREBUIE SA MAI ASTEPTATI PENTRU CA SE JUDECA LA CURTEA DE APEL BUCURESTI SI TERMENELE SUNT RELATIV LUNGI

 

Atentie de-asemenea la falsii madatari care depun in tara aceste cereri de chemare in judecata-CERERILE SE JUDECA NUMAI DE CURTEA DE APEL BUCURESTI

 

Model actiune:

CURTEA DE APEL BUCURESTI

RECLAMANTA: X prin C.A.COLTUC

PARAT : UNIVERSITATEA “SPIRU HARET”, BUCURESTI

CHEMAT IN GARANTIE: MINISTERUL EDUCATIEI CERCETARII TINERETULUI SI SPORTULUI prin Ministru

 

DOMNULE PRESEDINTE,

 

Subsemnatul, X ,  domiciliata in ………., …………., nr………., sc.  ………., ap. …….., jud. …………., cu domiciliul procesual ales la CA Coltuc Marius Vicentiu in Bucuresti, str Calea Rahovei, nr 266 – 268, cladirea 60, et 2, cam 8, sector 5, email avocat@coltuc.ro, telefon 0745 150 894, fax 031 425 93 85, formulez prezenta:

 

CERERE DE CHEMARE IN JUDECATA

 

A UNIVERSITATII “SPIRU HARET” ………, cu sediul in …….., nr. …….., ……….., Bucuresti, prin care solicitam:

 

–          obligarea paratei la eliberarea diplomei de licenta si a suplimentului de diploma, in termen de 30 de zile de la pronuntarea sentintei.

-Obligarea CHEMAT IN GARANTIE: MINISTERUL EDUCATIEI CERCETARII TINERETULUI SI SPORTULUI prin Ministru să aprobe tipizarea formularelor de diplomă de licenţă pentru reclamanţ  în termen de 30 de zile de la rămânerea
definitivă şi irevocabilă a hotărârii sub sancţiunea plăţii de 2000 lei
penalităţi pe zi de întârziere.

Si chemarea in garantie a Ministerului Educatiei si Cercetarii Tineretului si Sportului cu sediul Str. Gen. Berthelot 28-30, Sector 1, 010168, Bucureşti pentru recunoasterea diplomelor de licenta.

In fapt, X, nascut in data de …….., in Bacau, jud. ………, a urmat cursurile Facultatii de ……………… ale universitatii USH , specializarea …………in perioada 2006 – 2009, a sustinut si promovat Examenul de licenta in sesiunea iunie 2009. In urma promovarii acestui examen i s-a eliberat adeverinta  nr. ………………….

Intrucat adeverinta mentionata avea un termen de valabilitate de maxim 12 luni, potrivit art 20, alin 1 din Reegulamentul privind regimul actelor de studii in sistemul de invatamant superior, la implinirea termenului respectiv reclamantul a solicitat decanului Facultatii eliberarea diplomei de licenta.

Aratam ca din momentul inscrierii la facultate si pana la absolvirea acesteia, sus numita si-a indeplinit toate obligatiile ce ii reveneau potrivit contractelor de studiu incheiate cu parata si Regulamentul privind activitatea profesionala a studentilor, in sensul ca si-a platit taxele de studii, a sustinut si promovat toate examenele, inclusiv examenul de licenta. In aceste conditii, potrivit Metodologiei organizarii si desfasurarii examenelor de finalizare a studiilor emisa de parata sub nr 1405/21.05.2009, precum si art 20 alin 1 din Regulamentul aprobat prin OMECT nr 2284/2007, parata era obligata sa elibereze reclamantului actele de studii completate.

 

Potrivit Ordinului Ministerului Educatiei si Cercetarii nr 3404/07.03.2006 privind aprobarea criteriilor generale de  organizare si desfasurare a admiterii in ciclul de studii universitare de licenta pentru anul 2006 – 2007, admiterea in invatamantul superior se organizeaza numai in institutiile care au in structura domeniilor de studiu specializari acreditate si specializari care au obtinut autorizatie de functionare provizorie.

Formele de invatamant cu frecventa redusa sau invatamant la distanta pot fi organizate numai de catre universitatile care organizeaza cursuri de zi in domeniile respective si dispun de departamente specializate, ba mai mult formele de invatamant la distanta si cu frecventa redusa au functionat si functioneaza legal potrivit prevederilor art. 60 (1) din Legea invatamantului nr. 84/1995, republicata, care precizeaza faptul ca “activitatea didactica se poate organiza in urmatoarele forme: de zi, cu frecventa redusa si la distanta. Formele de invatamant seral, cu frecventa redusa si la distanta pot fi organizate de institutiile de invatamant superior care au cursuri la zi”. Universitatea Spiru Haret, avand invatamant de zi autorizat/acreditat, poate organiza invatamant la distanta si cu frecventa redusa.

Potrivit art. 60 (3) din Legea invatamantului nr. 84/1995, republicata,  “Diplomele si certificatele de studii eliberate de institutiile de invatamant superior, in conditiile legii, pentru aceeasi specializare sunt echivalente, indifferent de forma de invatamant absolvita”.

 

Reclamanta a fost admisa sa sustina examenul de licenta in sesiunea iunie 2009, examen pe care l-a promovat. Ca atare Facultatile din cadrul Universitatii Spiru Haret au recunoscut titlul de licentiate n Stiinte Economice, potrivit adeverintei de studiu eliberate.

 

Art 361, alin 2 din Legea Educatiei publicata in Monitorul Oficial partea I, in data de 10.01.2011 prevede: “La data intrarii in vigoare a prezentei legi se obroga legea invatamantului nr 84/1995,…., Ordonanta Guvernului nr 10/2009 privind dreptul studentilor inmatriculati la formele de invatamant la distanta sau cu frecventa redusa de a continua studiile la programe de studii de licenta autorizate sau functioneze provizoriu sau acreditate, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, partea I, nr 581 din 20 august 2009, precum si orice alte dispozitii contrare.

 

Avand in vedere aceste considerente solicit admiterea cererii asa cum a fost formulata,

In drept, Legea Invatamantului nr 1/2011, nr. 84/1995, republicata, art. 15 alin. 2 din Constitutia Romaniei

Probe : inscrisuri

Solicitam aplicarea art. 242 alin. 2 C. proc. Civ.

Solicitam cheltuieli de judecata in baza art. 274 C. proc. Civ.

 

 

 

 

DATA                                                                                               SEMNATURA

Prin. Av. Coltuc Marius

DOMNULUI PRESEDINTE AL CURTII DE APEL BUCURESTI

 

 

HOTARARE CASTIGATA IREVOCABIL

 

 

Curtea de Apel Bucuresti Numãr unic dosar:  X/2010

Înregistrat în data de: 09.10.2010
Obiect dosar: obligare emitere act administrativ
Materia juridicã:  Contencios administrativ şi fiscal

Părţi: Iliescu Ana Maria-reprezentant grup prin C.A.COLTUC

UNIVERSITATEA SPIRU HARET : Pârât
MINISTERUL EDUCAŢIEI, CERCETĂRII, TINERETULUI ŞI SPORTULUI : Pârât

 

Solutie: Respinge excepţia necompetenţei materiale ca neîntemeiată. Admite
excepţia lipsei calitaţii procesuale pasive a pârâtului MECTS Respinge acest capăt de cerere faţă de pârâtul MECTS pentru lipsa calităţii procesuale pasive. Admite excepţia lipsei procedurii prealabile privind capătul de cerere faţă de pârâtul MECTS şi în
consecinţă, respinge acest capăt de cerere faţă de pârâtul MECTS ca
inadmisibil. Obligă pe pârâtă să elibereze reclamanţilor diplomele şi certificatele de studii. Admite cererea de chemare în garanţie. Obligă pe chematul în
garanţie MECTS să aprobe tipizarea formularelor de diplomă de licenţă
pentru reclamanţi în termen de 30 de zile de la rămânerea
definitivă şi irevocabilă a hotărârii sub sancţiunea plăţii de 2000 lei
penalităţi pe zi de întârziere. Cu recurs în 15 zile de la comunicare.Mentionez ca recursul este respins .

 

Sursa www.coltuc.ro

avocat@coltuc.ro

0745150894

Casa de avocatura Coltuc

Orice preluare  fara consimtamantul Casei de avocatura este considerata incalcare a dreptului de proprietate intelectuala

 

2 comentarii la „Model de cerere de chemare in judecata recunoastere diploma USH si hotarare castigata”

  1. Buna ziua. Am absolvit Univ. Spiru Haret, Finante – Banci din cadrul Facultatii de Contabilitate si Finante Campulung Muscel, F.R. Am dat examenul de licenta in Bucuresti in 2011 si nici pana in prezent nu mi s-a eliberat diploma, desi cei de la Campulung mi-au trimis o adeverinta in acest sens.

    As dori sa ma alatur unui grup pt a actiona in instanta universitatea si Ministerul Educatiei. Va rog sa ma contactati la adresa de email gabipreda2003@yahoo.com cu mai multe detalii legate de procedura si costurile implicate.

    Va multumesc.

  2. Legile se schimba permanent, astfel ca, in cazul in care firma dvs. nu are un departament juridic care sa se ocupe de situatia companiei dumneavoastra, externalizarea serviciilor juridice este o necesitate, fie ca e punctuala sau permanenta.
    Cine suntem?
    Buna ziua! Suntem o echipa tanara, dar experimentata, de avocati reuniti de catre avocatul titular Coltuc Marius sub umbrela Cabinetului de avocatura Coltuc inca din 2005. Avem sediul in Bucuresti, dar ne puteti regasi si pe internet la adresa https://www.coltuc.ro. Incercam sa fim cat mai sociabili, astfel incat ne veti regasi si pe Facebook, Twitter sau LinkedIn. Serviciile juridice pe care le oferim se adreseaza atat companiilor, cat si persoanelor fizice. Ne-am propus ca fiecare caz in parte sa fie o reusita, astfel ca ne canalizam toata energia in a invata continuu si a oferi clientului servicii profesioniste, prompte si eficiente.

Lasă un comentariu