Examenul pentru admitere in profesia de avocat va fi organizat anul viitor tot intr-o singura sesiune, cu incepere din opt octombrie 2012

Desi unii Decani ai Barourilor din tara au declarat ca  au propus organizarea unei a doua sesiuni de examene pentru intrarea in profesie in aprilie-mai anul viitor, Ion Ilie Iordachescu, Decanul Baroului din Bucuresti si membru in Consiliul UNBR spune ca, la intrunirea din week-end, nu a mai fost pusa aceasta problema.

 

 

Singura problema discutata a fost data organizarii sesiunii de examene, nu daca va mai fi organizata o a doua sesiune sau nu”, a explicat Ion Ilie Iordachescu.

Decanul Baroului Bucuresti spune ca UNBR a analizat posibilitatea organizarii sesiunii de examene pentru intrarea in profesie in lunile august-septembrie si nu octombrie ca anul acesta, pentru ca atunci ar fi fost mai simplu pentru Facultati sa gaseasca sali libere. „In sedinta de Consiliu nici un s-a mai pus problema organizarii unei noi sesiuni de examene”, da asigurari Iordachescu.

Iordachescu spune ca, din punctul de vedere al Consiliului UNBR, sesiunea se examene din acest an a fost „un succes”, pentru ca „a inlaturat orice tentativa de frauda”.

Saptamana trecuta au existat Decani ai Barourilor din tara care si-au facut publice intentiile de a propune organizarea unei a doua sesiuni de examene pentru intrarea in profesia de avocat, motivand ca numarul celor admisi in sesiunea din octombrie a acestui an a fost foarte mic, nedepasind un procent de 15%.

Anul acesta a fost primul an in care examenul a fost organizat in cinci centre regionale – Bucuresti,  Timisoara, Cluj, Craiova, Iasi si Galati, iar lucrarile nu au fost corectate loco, céntrele facand schimb intre ele de teze. De altfel, UNBR a incheiat un contract cu o firma insarcinata cu transportul in siguranta al lucrarilor concurentilor la examenul de admitere in profesie de la un centru de examinare la altul.

Lasă un comentariu