Suporterii violenti vad meciurile la sectie anunta Casa de avocatura Coltuc

Camera Deputatilor a adoptat, joi, cu 235 de voturi „pentru”, un vot „impotriva” si doua abtineri legea privind combatarea violentei in sport, act normativ ce prevede aplicarea modelului englezesc de a tine suporterii violenti la sectie in timpul partidelor.

Astfel, „persoanele fata de care s-a dispus masura interzicerii accesului pe arenele sportive au obligatia ca, pe timpul desfasurarii competitiilor pentru care s-a dispus masura, sa se prezinte la cel mai apropiat sediu al politiei, jandarmeriei sau politiei de frontiera”.

Legea prevede si sanctiunile in cazul in care suporterii vizati nu respecta aceste reglemetari: „Neprezentarea la cel mai apropiat sediu al politiei sau jandarmeriei pe timpul desfasurarii unei competitii pentru care s-a dispus masura interzicerii constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda de la 500 la 1.500 de lei sau prestarea a 120-200 de ore activitati in folosul comunitatii”.

Potrivit noii legi, preluata de hotnews, „incercarea de a introduce, detinerea, confectionarea sau folosirea in incinta arenei sportive a obiectelor artizanale si de distractie, de orice clasa, constituie infractiune si se pedepseste cu inchisoare de la 2 la 5 ani plus masura interzicerii accesului pe stadione intre 2 si 4 ani”.

De asemenea, „patrunderea sau incercarea de patrundere fara drept in incinta suprafetei de joc se pedepseste cu inchisoare de la 6 luni la un an si masura interzicerii accesului la competitiile sportive pe o perioada cuprinsa intre 1 si 2 ani”.

Aceeasi lege prevede ca in cazul in care „patrunderea in incinta suprafetei de joc sau chiar pe teren este insotita sau urmata de acte de agresiune sau violenta fizica, pedeapsa e inchisoare de la 1 la 2 ani si masura interzicerii pe stadioane intre 2 si 4 ani”.

 

Lasă un comentariu