Avem o noua lege pentru combarea violentei in sport

Decretul privind promulgarea Legii privind combaterea violentei in sport a fost semnat de Presedintele Romaniei, cele mai importante modificari fiind legate de recidivisti care in timpul jocului trebuie sa se deplaseze la sectia de politie.

“Sunt cateva modificari pe care le-am preluat din legea engleza impotriva huliganismului. Sunt cateva modificari pentru Legea “Mitica Dragomir” si cele mai importante modificari sunt legate de recidivisti care in timpul jocului trebuie sa se deplaseze la sectia de politie.

Mi se pare chintesenta acestei legi pentru ca cei care sunt interzisi (pe stadioane – n.r.) pana acum in Romania aveau acces nestingherit si aveau senzatia ca nu li se poate intampla nimic”, a explicat deputatul  Alin Trasculescu.

Textul legislativ stabileste, intre altele, ca “patrunderea sau incercarea de patrundere fara drept, prin orice mijloace, pe suprafata de joc constituie infractiune si se pedepseste cu inchisoarea de la 6 luni la un an si masura interzicerii accesului la competitiile sportive pe o perioada de la un an la 2 ani”.

Daca intrarea pe suprafata de joc este insotita sau urmata de acte de agresiune sau violenta fizica, pedeapsa este inchisoarea de la un an la 2 ani si masura interzicerii accesului la competitiile sportive pe o perioada de la 2 ani la 4 ani.

Sursa: Adevarul

Lasă un comentariu