OUG 60/2009 care reglementeaza programul “Prima Casa” urmeaza a fi modificata printr-un nou proiect de act normativ care a fost suspus dezbaterii publice pentru 15 zile.

Proiectul de act normativ aduce o serie de masuri noi menite sa imbunatateasca derularea programului Prima Casa.Asa cum spune unul din bancherii din piata, au fost aduse rezolvari punctuale pentru situatii de criza pe care finantatorii si garantul le-au intalnit pana acum sau le pot intalni de acum incolo.

 

 

In afara catorva detalii care tin de documentatia necesara obtinerilor de executari silite sau de stabilirea cotelor indivize, actul normativ ridica interdictia ca imobilul achizitionat prin acest program sa nu fie instrainat timp de cinci ani de proprietar.

Masura a fost luata probabil tot ca urmare a cazurilor reclamate de institutiile de , cazuri in care dintr-un motiv sau altul proprietarul isi doreste fie refinantarea creditului pentru obtinerea unei case mai mari sau mai mici, in functie de evolutia economica a individului, fie nu mai poate achita ratele si banca se vede pusa in imposibilitatea de executa respectivul imobil deoarece exista aceasta legala de a imobilului achizitionat prin programul Prima Casa.

In privinta acestei situatii au fost gasite insa solutii tehnice pentru vanzarile facute in intelegere cu banca: banii obtinuti din vanzare stau intr-un cont escrow pana la expirarea termenului.

Lasă un comentariu