Nati Meir, condamnat din nou

Fostul deputat a fost judecat pentru fapte savarsite in 2008, in 2009, precum si in lunile martie-aprilie 2010, in timp ce fiul acestuia a fost acuzat de complicitate la trafic de influenta in forma continuata (fapta savarsita intre

martie-aprilie 2010) si complicitate la cumparare de influenta in forma continuata (fapta din luna aprilie 2010). „Deduce din pedeapsa aplicata durata retinerii si arestarii preventive. Mentine masura preventiva a obligarii de a nu parasi localitatea, dispusa de Tribunalul Galati, definitiva prin decizia penala a Curtii de Apel Galati, pana la ramanerea definitiva a prezentei hotarari”, se arata in sentinta, care poate fi atacata cu recurs. Nati Meir a fost arestat preventiv intre 28.04.2010 si 11.04.2011, in timp ce Or Meir a fost retinut in perioada 23.04.2010 – 11.04.2011. Prin aceeasi sentinta, celor doi li s-a aplicat pedeapsa accesorie a interzicerii dreptului de a alege si de a fi ales in autoritatile publice sau in functii elective publice si dreptul de a ocupa o functie implicand exercitiul autoritatii de stat. Nati si Meir Or au fost trimisi  in judecata in stare de arest, dupa un flagrant din 22 aprilie 2010, cand acest din urma a fost prins primind 20.000 de euro de la unul dintre denuntatori, drept avans din suma pretinsa de tatal sau. Flagrantul venea dupa mai multe denunturi, iar in urma anchetei s-a stabilit ca cei doi pusesera la cale un plan pentru escrocarea celor care aveau de rezolvat diverse dosare in instanta.

Potrivit procurorilor anticoruptie, faptele se repetau din 2008, cand Nati Meir, in calitate de deputat in Parlamentul Romaniei, a pretins de la o denuntatoare 50.000 euro, promitandu-i ca ii poate convinge pe judecatorii Tribunalului Galati sa o elibereze, in dosarul penal in care aceasta fusese trimisa in judecata pentru constituire a unui grup infractional organizat si inselaciune. „In 2009 si 2010, Nati Meir, prin intermediul fiului sau, Or Meir, a pretins suma totala de 65.000 euro de la cinci denuntatori, in schimbul influentei pe care sustinea ca o poate exercita asupra judecaorilor de la Ialta Curte de Casate si Justite, care solutionau doua dosare penale in care denuntatorii fusesera trimisi in judecata pentru constituirea unui grup infractional organizat si inselaciune, respectiv complicitate la luare de mita, pentru a dispune revocarea masurii arestarii preventive si judecarea in stare de libertate si condamnarea la pedepse cu suspendarea executarii”, se arata in rechizitoriul DNA. Nati Meir nu este la primul impact cu legea. In decembrie 2006, acesta a fost trimis in judecata pe motiv ca a inselat mai multe persoane carora le-a promis contracte de munca in Israel, dar si pentru ca s-a sustras de la plata taxelor si impozitelor, prin omisiunea evidentierii in actele contabile a unor operatiuni comerciale efectuate si a evidentiat cheltuieli care nu au avut la baza operatiuni reale. In 2009, acelasi Meir raspundea altor acuzatii de inselaciune, procurorii retinandu-i ca, in perioada august – octombrie, a inselat mai multe persoane prin incheierea unor contracte de imprumut, in schimbul unor garantii imobiliare.

Lasă un comentariu