Marti, 20 martie, Comisia juridica a Camerei Deputatilor a inceput dezbaterile la proiectul de lege privind revizuirea Constitutiei.

La sedinta comisiei sunt prezenti reprezentanti ai Guvernului, CSM, Avocatul Poporului, Administratia Prezidentiala, Consiliul Legislativ si Monitorul Oficial.Ca modalitate de lucru, presedintele Comisiei juridice, Daniel Buda, a

anuntat ca in fiecare zi de marti, cu incepere de la ora 17.00, vor avea loc discutii in comisie pe proiectul de revizuire a Constitutiei.

“Pentru ca din punct de vedere procedural unii colegi spuneau ca nu exista o procedura foarte bine lamurita privind revizuirea Constitutiei pe aceasta cale, eu spun ca, dimpotriva, avem posibilitatea sa modificam legea fundamentala printr-un asa cum a fost el depus.

Urmeaza ca singura diferentiere care se va face sa fie in plenul Camerei Deputatilor unde, evident, este nevoie de o alta majoritate, fiind vorba de modificarea legii fundamentale.

Prin urmare, vom trata acest proiect de lege ca pe orice alt proiect aflat in dezbaterea Comisiei juridice. Vom inainta un raport plenului Camerei Deputatilor, urmand sa se pronunte prin vot si mai apoi raportul sa fie trimis la Senat. Daca vor fi opinii diferite intre Camera si Senat se va face Comisie de mediere, unde se vor transa divergentele dintre cele doua Camere”, a declarat Daniel Buda.

Sursa: Money.ro

Lasă un comentariu