Legea taximetriei ramane la fel

Parlamentul ar trebui sa respinga initiativele de modificare a Legii taximetriei care vizeaza stabilirea unor unice pentru operatorii de taximetrie si limitarea severa a posibilitatii de a efectua activitati in acest domeniu in afara ariei localitatii in care este emisa , astfel cum apreciaza .

Motivul respingerii unor astfel de modificari la Legea taximetriei este cel al contradictiei reglementarilor cu principiile liberei concurente.

Consiliul isi exprima preocuparea in legatura cu aceste initiative de modificare a Legii 38/2003 privind transportul in regim de taxi si in regim de inchiriere, care contin prevederi aflate in contradictie cu principiile liberei concurente, consacrate prin si prin prevederile Legii concurentei.

Este vorba despre initiativele care au in vedere stabilirea unor tarife unice pentru operatorii de taximetrie si de cele care vizeaza limitarea severa a posibilitatii de a efectua activitati in acest domeniu in afara ariei localitatii in care este emisa licenta de transport.

Lasă un comentariu