cabinet avocatura – Tineri avocati de succes

Povestea Ancai Jurcovan este prima in cadrul unei serii Wall-Street.ro dedicate tinerilor avocati care au urcat in/spre varful scarii ierarhice.

Primul pas in cariera l-a facut intr-un cabinet mic, de tip boutique, care abia se infiintase.

„Eram primul avocat pe care l-au angajat si faceam mai de toate cu entuziasmul absolventului care da de viata reala. Inceputurile au intotdeauna o nota de romantism, insa eu stiam din facultate ca-mi doresc ceva diferit, un domeniu al dreptului mai putin conventional, de care putini auzisera la acea data, dreptul concurentei. Or, concurenta nu puteam face decat intr-o casa mare de avocatura, care sa aiba clientii de un anumit calibru. Momentul s-a potrivit de minune: in 2005, Tuca Zbarcea & Asociatii tocmai ce-si punea bazele echipei extinse iar eu cautam cel mai bun loc de a incepe. In timp, s-a dovedit ca nu puteam face o alegere mai buna”, povesteste avocata.

Despre promovare, Jurcovan spune ca vine ca o evolutie fireasca, pe masura maturizarii profesionale si in urma aplicarii unor criterii de performanta cuantificabile (dosarele gestionate, calitatea lucrarilor etc). „Cred ca cel mai important este sa-ti placa sa faci meseria asta, daca-ti place, energia si inspiratia de a duce lucrurile la capat vin de la sine”, a adaugat ea.

Intr-o promovare insa conteaza si imaginea. „Avocatura, dincolo de organizarea in echipe largite, ramane o profesie liberala, in care performantele sunt masurate si la nivel individual. Imaginea liderului de echipa conteaza, fara discutie, oamenii vor sa stie ce cazuri ai castigat si ce te recomanda sa-i reprezinti”, mai spune Jurcovan.

De ce ai nevoie ca sa ajungi partener intr-o firma mare? „Promovarea tine de un parcurs firesc, pana la urma se cern oamenii care fac aceasta meserie cu profesionalism, dar si cu placere. Desigur, exista niste criterii obiective care te pot plasa pe orbita parteneriatului, dar cred ca cel mai important lucru este sa poti demonstra ca te-ai integrat perfect intr-un mecanism si ca echipa, ca un intreg, se poate baza pe tine atat ca profesionist, cat si ca om”, a declarat avocatul managing associate al Tuca Zbarcea.

Fata de un incepator, un avocat cu mai multi ani in spate are „beneficiul delegarii si experienta de a stabili prioritati, te poti concentra pe lucrurile poate mai putin urgente, insa mai importante. Documentarea continua, a ramas o constanta intr-un domeniu care se innoieste uimitor de repede. Diferenta consta in indemanarea cu care poti „asambla” acum apararile pentru un caz, avand o baza solida, iti poti exersa creativitatea”, considera avocata.

Lasă un comentariu