consultanta avocat – Wolf Theiss a acordat asistenta juridica in procesul de fuzionare a doua banci

Intesa SanPaolo SpA, in urma deciziei de restructurare a activitatiilor din Romania, a optat pentru serviciile de consultanta juridica ale firmei internationale de avocatura Wolf Theiss, care s-a ocupat de pregatirea si implementarea fuziunii dintre cele doua entitati romanesti controlate de grupul italian.

Datorita fuziunii, Intesa SanPaolo Romania, societatea absorbanta , a reusit sa-si consolideze pozitia pe piata romaneasca , ajungand la un portofoliu de active estimat la cinci miliarde de lei si o cota de piata de 1,4%. Aceasta este prima fuziune in sectorul bancar care a avut loc dupa colapsul Lehman Brothers si poate fi considerata un prim semn al consolidarii pietei relevante.

Fuziunea a avut ca scop reducerea costurilor grupului in Romania, prin simplificarea structurii de conducere, folosirea unei platforme IT comune. De asemnea, conform reprezentantilor bancii se anticipeaza o crestere a eficientei vanzarilor, operatiunile celor doua entitati urmand sa se desfasoare sub o singura marca – Intesa.

Pe parcursul procesului de fuziune, echipa de avocati Wolf Theiss a acordat consultanta in domenii diverse, inclusiv in ceea ce priveste aspectele corporative, de reglementarea bancara si de concurenta.

„Fuziunea ne-a ridicat ca teva provocari interesante in special din perspectiva necesita tii de reconciliere a cerintelor operationale ale clientilor nostri cu exigentele legale prevazute de legislatia relevanta, astfel incat sa se evite perturbarea activitatii curente a celor doua entitati.

Obiectivul nostru comun, pe care l-am realizat cu succes, a fost acela de a ne asigura ca fuziunea este finalizata si produce efecte incepand cu 1 octombrie 2012, timpul fiind un factor foarte important pentru consolidarea eficienta a sistemelor informatice ale celor doua banci.

Lasă un comentariu