Deciziile politice lovesc in piata auto. Toyota, Nissan si Honda isi reduc la jumatate productia in China

Disputa teritoriala dintre cele mai mari economii ale Asiei a redus vanzarile de masini japoneze pe piata chineza, iar costructorii auto Toyota, Nissan si Honda vor sa reduca la jumatate productia in China. Informatia a aparut in publicatia nipona “Nikkei”.

Luna trecuta, guvernul japonez a decis nationalizarea unui mic arhipelag revendicat de Beijing din Marea Chinei de Est, numit Senkaku de japonezi si Diaoyu de chinezi, iar aceasta hotarare a declansat numeroase manifestatii antijaponeze, unele violente, in mai multe orase chineze. Cei mai multi producatori auto niponi si-au inchis temporar fabricile din China la mijlocul lunii septembrie, cand protestele au atins punctul culminant, anticipand o cerere mai scazuta.

 

Jurnalistii de la „Nikkei” scriu ca Nissan va suspenda schimbul de noapte la fabricile sale auto din Huadu si Zhengzhou si va opera numai in timpul zilei. Informatia nu a fost comentata de oficialii companiei. Toyota si Honda vor sa-si reduca productia in China la jumatate prin reducerea programului de activitate, mai sustine publicatia nipona, fara a prezenta sursa exacta a informatiilor.

Lasă un comentariu