fonduri europene-Bursa a revenit pe scadere in prima parte a sedintei de marti

Bursa de la Bucuresti a pierdut castigul fragil de la deschidere si a scazut cu 0,29% in prima parte a sedintei, intr-o piata in care cei mai multi investitori au continuat sa fie prudenti la tranzactionare, iar rulajul a fost salvat de actiunile Fondului Proprietatea (FP).

Piata a deschis ziua in crestere usoara, in linie cu bursele vest-europene, insa volumele de tranzactionare au fost foarte reduse. Ulterior, bursa locala a trecut pe scadere usoara, urmand indeaproape evolutia pietelor externe, scrie Economica.net.

La ora 13:10, indicele BET, al celor mai lichide zece actiuni, era in scadere cu 0,24%, iar indicele extins al Bursei, BET-XT, se plasa cu 0,43% sub nivelul de luni.

Indicele extins BET-BK, care cuprinde cele mai lichide 25 de actiuni, inclusiv titlurile bancii austriece Erste (EBS), a coborat cu 0,67%, iar indicele BET-NG, al actiunilor companiilor din sectorul energetic, a scazut cu 0,97%.

Totodata, indicele BET-FI, al actiunilor celor cinci SIF-uri si al titlurilor Fondului Proprietatea, s-a plasat cu 0,7% sub inchiderea de luni.

Lasă un comentariu