Avocat Sile Camataru – Sile Camataru mai are de executat patru ani de inchisoare

Tribunalul a dezbatut, marti, cererea de contopire a executarii pedepselor lui Vasile Balint, prin care acesta a solicitat instantei sa constate perioada totala de detentie pe care trebuie sa o execute ca urmare a mai multor decizii penale

primite de-a lungul timpului, precum si perioada efectiv petrecuta in spatele gratiilor. Miza acestui proces a fost stabilirea cu exactitate a perioadei pe care Sile Camataru o mai are de petrecut in inchisoare ca urmare a deciziilor de condamnare primite in dosarele sale penale.

Avocatul acestuia a aratat, in sala de judecata, ca Sile Camataru a petrecut in inchisoare perioada mai 2004 – decembrie 2011, respectiv sapte ani si jumatate, precum si aproximativ un an si opt luni, in perioada 2001-2002. Aparatorul lui Camataru a aratat ca aceste perioade trebuie adunate si apoi scazute din pedeapsa totala de 13 ani de inchisoare ce rezulta din condamnarile definitive date in cazul clientului sau.

Tribunalul Bucuresti a admis cererea si a stabilit ca pedeapsa rezultata in urma deciziilor definitive existente pe numele lui Vasile Balint este de 13 ani de inchisoare, din care vor fi scazute perioadele efectiv executate de catre acesta in inchisoare.

Decizia instantei nu este definitiva si poate fi contestata la Curtea de Apel Bucuresti.

Vasile Balint, cunoscut drept Sile Camataru, condamnat pentru proxenetism, camatarie si trafic de persoane, a fost transferat, in 24 iulie, din arestul Politiei Capitalei la Penitenciarul de Maxima Siguranta Rahova, anunta atunci Inspectoratul General al Politiei Romane (IGPR).

Sile Camataru a fost adus in Romania din orasul german Düsseldorf, unde a fost preluat de o escorta din cadrul Centrului de Cooperare Politieneasca Internationala din IGPR.

In noaptea din 23 spre 24 iulie, el a fost incarcerat in arestul Politiei Capitalei. Pe numele lui Vasile Balint, Tribunalul Bucuresti a emis, in 12 mai, un mandat de executare a pedepsei cu inchisoarea pentru initiere sau constituire a unui grup organizat in vederea savarsirii de infractiuni si indemnul ori inlesnirea practicarii prostitutiei sau tragerea de foloase de pe urma prostitutiei, fiind condamnat la 13 ani de inchisoare.

Pe numele lui fusese emis un mandat european de arestare, fiind introdus in Sistemul de Informatii Schengen (SIS), a precizat atunci Politia Romana intr-un comunicat de presa.

,,Ca urmare a colaborarii cu autoritatile din Germania, persoana in cauza a fost oprita, la data de 13.05.2012, la cateva ore de la semnalarea in SIS, in timpul unui control in trafic, pe o autostrada din Germania, pe ruta Passau – Frakfurt, aceasta aflandu-se intr-un autoturism, inscris in Germania, impreuna cu alte trei persoane”, potrivit documentului Politiei Romane.

In 11 mai, Vasile Balint, cunoscut drept Sile Camataru, a fost condamnat la 13 ani de inchisoare cu executare intr-un dosar in care a fost judecat alaturi de fratele lui, Ion Balint, de rude si de apropiati, pentru fapte cu violenta, proxenetism, camatarie si trafic de persoane. Politistii nu l-au gasit la domiciliu pentru a pune in aplicare mandatul de executare a pedepsei, astfel ca Sile Camataru a fost dat in urmarire internationala, fiind prins in Germania, de politistii locali.

Lasă un comentariu