Acte necesare pentru accidente usoare

Documente necesare pentru accidente usoare:

– permis de conducere,
– carte de identitate,
– certificat de inmatriculare,
– asigurare de raspundere civila auto.

Conf. Art.223 din Reg. nr. 195/2002 alin. 1.

Conducatorii implicati in accidente in urma carora au rezultat numai pagube materiale si care nu constituie fapte prevazute de legea penala sunt obligati:
a.- sa scoata imediat vehiculele in afara partii carosabile ori, daca nu este posibil si nici nu pot sa isi continue circulatia, sa le deplaseze cat mai aproape de bordura sau acostament, semnalizandu-le prezenta;
b.- sa anunte imediat unitatea de politie competenta pe raza careia sa produs evenimentul;
c.- sa se prezinte la unitatea de politie competenta pe raza careia sa produs accidentul, in termenul comunicat de acesta, care nu poate depasi 48 de ore de la producerea accidentului, pentru intocmirea documentelor de constatare, care se elibereaza numai in baza declaratiilor scrise ale celor implicati;
d.- sa solicite unitatii de politie competente eliberarea autorizatiei de reparatie

alin. 2. Obligatia prevazuta la alin.1 lit.d. revine si detinatorilor de vehicule avariate in alte imprejurari decat in circulatia pe drumurile publice.

Un comentariu la „Acte necesare pentru accidente usoare”

  1. Buna ziua. Problema mea este urmatoarea: In data de 20.01.2015 am fost implicat intr-un accident de circulatie in loc. Navodari, localitate unde locuiesc. In accident au fost implicate doua masini fara victime. Accidentul s-a petrecut in jurul orelor 11.00. Initial m-am inteles cu celalalt conducator auto si am cazut de acord cu constatare amiabila si sa-mi cedeze asigurarea. A mentionat ca nu are asigurarea la el, mi-a lasat nr. lui de telefon ( in trecut fiind vecini de scara) si a ramas sa ma sune sa facem constatarea amiabila. In 24 ore nu am primit niciun semn de de comunicare de la el. In data de 21.01.2015 la orele 9:00 m-am prezentat la Politia Rutiera fiind inchis, ei avand program de la 12:30 – 13:30. La ora deschiderii m-am prezentat din nou la ei le-am comunicat de accident , am dat o declaratie, mi s-au luat probe cu alcooltestul rezultatul fiind 0. Au constatat pagubele masinii mele, mi s-a dat o dovada de reparatie, mi-a cerut nr. de tel al celuilalt sofer si mi-au zis ca ne auzim intr-o saptamana la telefon.
    In data de 10.02.2015 m-au sunat si mi-au cerut sa ma prezint pt. rezolvarea problemei. Am fost la sectie, era si celalalt sofer si mi-au comunicat. Dupa declaratiile noastre cred agentii nefacand constatarea la fata locului, agentii m-au scos pe mine vinovat desi initial nu mi-au comunicat acelasi lucru. Mi-au spus ca era intersectie nedirijata , ca nu i-am acordat prioritate de dreapta, eu mentionand ca accidentul nu s-a produs in intersectie, ci celalalt sofer virase stanga in scurt pe sensul meu de mers el lovindu-ma pe mine cu partea lui dreapta in partea mea dreapta. Mentionez ca aleea respectiva este ingusta, masini parcate pe o parte si pe cealalta, neavand loc 2 masini una pe langa cealalta. Asadar soferul celalalt si fara asigurare nu si-a mai recunoscut fapta. Agentii au incercat sa ma intimideze ca eu sunt vinovat. Apoi eu nerecunoscand fapta un agent ne-a invitat. Agentul intre 6 ochi mi-a comunicat ca sa se termine bine sa facem constatrea amiabila in data de 10.02.2015 pe asigurarea mea ca el oricum nu avea, altfel daca nu imi i-a permisul plus amenda. Eu nu m-am lasat intimidat si i-am spus sa aplice legea. Mi-a fost retinut permisul 3 luni pt neacordare de prioritate si accident si neprezentarea in 24 de ore de la momentul accidentului plus 975 ron amenda. A incheiat un proces verbal in lipsa mea, apoi mi l-a citit, nu am fost de acord cu el si nu am vrut sa-l semnez. Apoi mi-a inmanat o dovada cu drept de circulatie pt 15 zile ulterior am cosntat ca dovada era eliberata pe 10.01.2015 si permisul la fel retinut la acceasi data.
    Ce as putea face in acest caz?
    ( Din sursele mele celalalt sofer e si cunostinta cu unul din agenti)
    Va multumesc anticipat!!!

Lasă un comentariu