Intarzierea motivarii in dosarul ,,Trofeul calitatii”

ICCJ a amanat, luni, pentru 3 decembrie, judecarea contestatiei in anulare formulata de Adrian Nastase, deoarece nu s-a publicat motivarea sentintei prin care acesta a fost condamnat definitiv la doi ani de inchisoare cu executare.

De asemenea, avocatii lui Nastase au mai spus ca este in lucru si plangerea ce va fi inaintata Curtii Europene pentru Drepturile Omului in legatura cu modul in care s-a judecat acest dosar. Ioan Cazacu, cel care il reprezinta pe Nastase, a spus ca plangerea va fi formulata chiar si in absenta motivarii deciziei in dosarul ,,Trofeul calitatii”.

ICCJ a amanat si pe 1 octombrie judecarea contestatiei in anulare formulata de avocatii lui Adrian Nastase in dosar, tot din cauza lipsei motivarii deciziei Completului de 5 judecatori care a pronuntat sentinta.

Avocatul lui Adrian Nastase, Ioan Cazacu, a anuntat pe 25 iunie ca a depus o cerere de contestatie in anulare a deciziei prin care fostul premier a fost condamnat la doi ani de inchisoare cu executare in dosarul ,,Trofeul calitatii”.

Potrivit lui Cazacu, contestatia in anulare este o cale extraordinara ce se formuleaza dupa ce o hotarare ramane definitiva, care poate fi contestata numai in anumite puncte prevazute de legea penala, unul dintre aceste puncte fiind prescriptia raspunderii penale. Consecinta acestei actiuni poate fi redeschiderea cazului cu privire la acel aspect, daca in cauza, de exemplu, faptele sunt prescrise din punct de vedere al raspunderii penale.

Lasă un comentariu