Asociatia Nationala a Agentiilor de Turism propune Ministerului Finantelor Publice tiparirea bacsisului pe nota de plata

Aceasta initiativa este agreata de o parte dintre proprietarii localurilor, care cred ca vor avea un control mai bun asupra veniturilor restaurantului, si respinsa de altii, pe motiv ca se va incarca factura clientului.

“ANAT si FAPT cer Ministerului Finantelor legalizarea bacsisului in restaurante. Asta inseamna ca scot la alb si bacsisul chelnerului, care astfel va fi declarat si fiscalizat”, a declarat Corina Martin, presedintele Asociatiei Nationale a Agentiilor de Turism si al Federatiei Asociatiilor Patronatelor din Turism.

Ea spune ca restaurantele isi vor stabili nivelul “atentiei” platite chelnerilor, care trebuie sa fie undeva peste 10%, si astfel statul va colecta mai multe taxe si impozite. “Multe restaurante vor renunta sa mai plateasca la negru chelnerii. Tinand la negru bacsisul, aceasta poveste nu ajuta nimanui”, a afirmat Martin, care a aratat ca in mai multe tari, printre care si Statele Unite ale Americii, bacsisul in restaurante este legalizat si fiscalizat.

Lasă un comentariu