Avocat ANRP – Proprietarii caselor nationalizate ar putea primi despagubiri mai mari

Secretarul de stat din Ministerul Justitiei, Ovidiu Putura, a declarat in cursul zilei de joi, 15 noiembrie, ca proprietarii de drept ai caselor nationalizate vor primi despagubiri cu un eventual plafon mult mai mare de 15%, prin viitoarea lege a retrocedarilor proprietatilor confiscate abuziv de regimul comunist.

In primavara anului 2012, fostul Guvern Mihai-Razvan Ungureanu a avansat un proiect de lege prin care proprietarii de drept ai caselor nationalizate pentru care nu era posibila retrocedarea in natura primeau de la statul roman despagubiri in bani, insa plafonate la 15% din valoarea reala a proprietatii castigate in instanta.

In actuala guvernare, un Consiliu interministerial lucreaza la elaborarea unui nou proiect de lege a retrocedarilor, text care trebuie sa intre in vigoare pana in aprilie 2013, termen stabilit de Curtea Europeana Drepturilor Omului. “Va pot spune, cu convingere, ca procentul va fi cu mult mai mare de 15%”, a declarat Ovidiu Putura, la o dezbatere organizata de Grupul pentru Dialog Social.

Lasă un comentariu