Cornel Penescu, achitat in dosarul ,,mita catre Garda Financiara”

In noiembrie 2011, omul de afaceri Cornel Penescu si fostul director al Pic, Gheorghita Pieca, au fost condamnati de Tribunalul Teleorman la cinci luni de inchisoare cu suspendare in procesul ,,mita catre Garda Financiara”. Instanta i-a condamnat si pe comisarii Garzii Financiare Arges, Iulian Popescu si Nicusor Martoiu, la cate un an de inchisoare cu suspendare, pentru luare de mita.

Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) Pitesti au contestat decizia la Curtea de Apel Bucuresti, considerand ca pedepsele dispuse de Tribunalul Teleorman sunt prea mici.

In 2009, Cornel Penescu a fost acuzat de DNA de faptul ca le-ar fi dat mita, prin intermediul lui Gheorghita Pieca, lui Nicusor Liviu Martoiu si Popescu Iulian, comisari superiori in cadrul Garzii Financiare – Sectia Arges.

Potrivit anchetatorilor, in 20 martie 2007, Martoiu si Popescu ar fi primit cate 1.000 de lei de la Gheorghe Penescu, prin intermediul lui Gheorghita Pieca, pentru a face un control superficial, astfel incat sa nu constate neregulile existente si sa nu dea sanctiuni celor doua firme controlate de Penescu, SC Muntenia Aliment SRL si SC Onita SRL.

Lasă un comentariu