Voiculescu este acuzat că s-a folosit de funcţia sa pentru a obţine foloase necuvenite.

Magistrații Tribunalului București au decis, Miercuri, amânarea pentru 20 Decembrie a judecării dosarului privatizării Institutului pentru Cercetări Alimentare.

Motivarea TB: magistratul care se ocupă de proces a pus în vederea părților necesitatea efectuării unei noi expertize.

 Amânarea judecării are loc în condițiile în care președintele fondator al Partidului Conservator, Dan Voiculescu, a ajuns astăzi în faţa instanţei.

 Este pentru a doua oară când se prezintă în faţa magistraţilor, în dosarul ICA.

Procurorii DNA l-au trimis în judecată, în 2008, pe fostul lider al PC, Dan Voiculescu, alături de fostul ministru al telecomunicaţiilor, Sorin Pantiş, şi alte 11 persoane, pentru privatizarea frauduloasă a Institutului de Cercetări Alimentare. În total, DNA a trimis, pe 4 decembrie 2008, în judecată 13 persoane, considerând că privatizarea frauduloasă a ICA s-ar fi făcut în folosul lui Dan Voiculescu şi s-a realizat prin subevaluarea bunurilor Institutului cu 7.796.198 de euro.

Potrivit DNA, Dan Voiculescu, preşedintele fondator al Partidului Conservator, acţionar  majoritar  al societăţii „Grupul Industrial Voiculescu şi Compania” (GRIVCO) SA Bucureşti, este acuzat de folosire  de către o persoană care îndeplineşte o funcţie de conducere într-un partid a influenţei şi autorităţii date de această calitate  în scopul de a  obţine, pentru sine sau pentru  altul, bani, bunuri, sau alte  foloase necuvenite şi spălare de bani, ambele în formă continuată.

Lasă un comentariu