AVOCAT DREPT INTERNATIONAL – ROMANIA

In cadrul conferintei secretarul general a aratat ca “in dupa-amiaza zilei de 20 ianuarie, autoritatile algeriene au informat oficial Ambasada Romaniei de la Alger asupra faptului ca unul dintre cetatenii romani care se aflase in complexul de la In Amenas in timpul atacului terorist, a incetat din viata. Este vorba despre cel de-al cincilea cetatean roman aflat in zona de confruntare – AVOCAT DREPT INTERNATIONAL

Din informatiile obtinute de autoritatile romane, rezulta ca decesul a intervenit, in spital, urmare a ranilor grave suferite, inregistrate anterior.

Ministerul Afacerilor Externe isi exprima profunda dezamagire pentru faptul ca autoritatile algeriene nu ne-au informat corect, complet si la timp in legatura cu situatia reala de sanatate a cetateanului roman.

Partenerii occidentali ne-au confirmat in cursul zilei de ieri si in aceasta dimineata ca ultimul dintre cetatenii romani era eliberat si spitalizat – in conditiile in care nu a fost permis accesul la fata locului.

Incheierea operatiunii militare de la In Amenas a dezvaluit adevarata dimensiune a atacului terorist, numarul mare de victime si violenta mortii multor cetateni.

Ministerul Afacerilor Externe va asigura repatrierea corpurilor neinsufletite ale celor doi cetateni romani.”

Lasă un comentariu