Ageri CSM – Candidează contestaţii Alina Ghica şi Cristi Danileţ

Plenul Consiliului Superior al Magistraturii se întrunește, miercuri, iar pe ordinea de zi a agendei se află și alegerea vicepreședintelui.

Pentru această funcție și-au depus candidatura judecătorii Alina Ghica și Cristi Danileț, împotriva amândurora fiind declanșată procedura revocării din funcția de membru al CSM.

 

Şedinţa plenului CSM a fost amânată până acum de mai multe ori din lipsă de cvorum.

„Având în vedere că în cursul zilei de astăzi doi dintre membrii de drept ai CSM, precum şi reprezentanţii societăţii civile în Consiliu au comunicat imposibilitatea participării la şedinţa de plen programată pentru data de 17 ianuarie, şi faţă de împrejurarea că locul unuia dintre membrii aleşi este vacant – circumstanţe ce fac imposibilă constituirea cvorumului prevăzut de lege – şedinţa Plenului CSM este reprogramată pentru data de 23 ianuarie, cu începere de la orele 14.00”, preciza CSM într-un anunţ postat pe site-ul instituţiei în urmă cu o săptămână.

Cei doi candidaţi la funcţia de vicepreşedinte al CSM – Alina Ghica şi Cristi Danileţ – sunt la un pas de a fi revocaţi din Consiliu. Surse judiciare din cadrul instanţelor care au declanşat procedura revocării au precizat că în urma centralizării rezultatelor adunărilor generale s-au pronunţat pentru excluderea celor doi din CSM, majoritatea judecătoriilor şi Curţilor de Apel din ţară.

Lasă un comentariu