Avocat drept penal – Cab.avocat Coltuc

Judecatorul Petre Adrian Podea de la sectia penala a Tribunalului Prahova, acuzat de trafic de influenta, a fost retinut de procurorii Directiei Nationale Anticoruptie, fiind prezentat Curtii de Apel Ploiesti cu propunere de arestare preventiva pentru 29 de zile, a anuntat judecatorul Alina Anton Pavel, purtatorul de cuvant al instantei conform avocat drept penal

Avocat drept penal

In acelasi timp, Sectia pentru judecatori a Consiliului Superior al Magistraturii a incuviintat retinerea si arestarea preventiva a lui Petre Adrian Podea si a dispus suspendarea sa din functia de judecator.

,,In sedinta din data de 31 ianuarie 2013, Sectia pentru judecatori a Consiliului Superior al Magistraturii a incuviintat retinerea si arestarea preventiva a domnului Podea Petre Adrian, judecator la Tribunalul Prahova. Solicitarea de incuviintare a arestarii preventive a  fost prezentata Sectiei pentru judecatori a CSM de catre Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie – Directia Nationala Anticoruptie – Serviciul Teritorial Ploiesti, pentru infractiuni aflate in competenta acesteia. In sedinta din data de 1 februarie 2013, Sectia pentru judecatori a Consiliului Superior al Magistraturii a dispus suspendarea din functia de judecator, incepand cu data de 1 februarie a.c., a magistratului, ca urmare a punerii in miscare a actiunii penale impotriva sa”, se arata intr-un comunicat al CSM remis vineri.

Alaturi de judecatorul Petre Adrian Podea, a fost retinut si George Sorin Florea, asociat si administrator SC Rusara Prodcom SRL, pentru cumparare de influenta, urmand a fi prezentat instantei pentru arestare preventiva.

Potrivit unui comunicat al DNA transmis vineri, din Ordonanta de punere in miscare a actiunii penale intocmita de procurori a rezultat ca in cursul lunii decembrie 2012 inculpatul Podea a acceptat promisiunea remiterii sumei de 3.000 de lei de catre celalalt inculpat, lasand sa se creada ca are influenta pe langa un judecator din cadrul Judecatoriei Ploiesti – denuntator in cauza – si ca il va determina sa admita o cerere de eliberare conditionata formulata de un fost angajat la firma administrata de George Sorin Florea.

avocat drept penal

,,Persoana pentru care s-a solicitat interventia executa o pedeapsa cu inchisoare. Ulterior, in mod repetat, judecatorul Podea i-a solicitat magistratului de la Judecatoria Ploiesti sa pronunte o solutie favorabila in dosarul mentionat, spunandu-i ca in acest scop, George Sorin Florea este dispus sa ii remita suma de 2.000 de lei, insa acesta a refuzat propunerea de primire a banilor”, sustin procurorii.

In 27 decembrie 2012, Judecatoria Ploiesti a respins cererea de eliberare conditionata, fixand termen de reiterare patru luni de la data ramanerii definitive, perioada minima dupa care putea fi reformulata cererea de eliberare conditionata.

DNA precizeaza ca in urma declararii recursului de catre persoana aflata in detentie, in 31 ianuarie 2013 Tribunalul Prahova a admis partial recursul, in sensul ca termenul de reiterare a cererii de eliberare conditionata a fost redus, completul respectiv fiind condus de judecatorul Podea.

Pentru mai multe detalii va rog sa ne scrieti pe avocat@coltuc.ro.   Vizitati  si https://www.coltuc.ro si https://www.coltuc.ro/blog

Avocat drept penal -Cab. avocat Coltuc

Lasă un comentariu