Avocat despagubiri imobile- legea 221/2009

Ministerul Muncii a lansat in dezbatere publica un proiect de lege privind modificarea Decretul 118/1990 (republicat) privind acordarea unor drepturi persoanelor persecutate din motive politice de dictatura instaurata in 6 martie 1945, precum si celor deportate in strainatate ori constituite in prizonieri.

Prevederile se aplica de catre conducerile unitatilor la care sunt incadrati cei in cauza, de catre casele teritoriale de pensii, respectiv a municipiului Bucuresti, consiliile locale si alte institutii competente, pe baza hotarârilor comisiilor pentru aplicarea Decretului.

Cererile pentru stabilirea drepturilor din acest decret-lege se pot depune (personal sau prin mandatar desemnat prin procura speciala) la agentiile teritoriale in a caror raza domiciliaza persoana indreptatita.

De asemenea, de prevederile actului normativ pot beneficia si persoanele care au domiciliul in strainatate. Drepturile acestora se platesc de catre casele teritoriale de pensii titularului/mandatarului desemnat prin procura speciala pentru incasarea drepturilor respective sau, la cererea titularului, se platesc in conditiile reglementate prin conventiile incheiate intre Casa Nationala de Pensii Publice si institutiile bancare.

Persoanele cu domiciliul in strainatate pot depune cererea personal, la agentiile teritoriale competente, in functie de ultimul domiciliu din tara, sau (prin mandatar desemnat prin procura speciala) la agentiile teritoriale in a caror raza teritoriala domiciliaza mandatarul.

Lasă un comentariu