AVOCAT ACHIZITII PUBLICE – INFRACTIUNI ACHIZITII PUBLICE

AVOCAT-ACHIZITII-PUBLICE  – INFRACTIUNI-ACHIZITII-PUBLICE

Politia Capitalei – Serviciul de Investigare a Fraudelor, cu sprijinul de specialitate al Serviciului Roman de Informatii, pune in executare 14 autorizatii de perchezitie si 13 mandate de aducere, in Bucuresti si in judetul Maramures, se arata intr-un comunicat al Politiei Capitalei

Perchezitiile au fost dispuse in urma cercetarilor efectuate de ofiterii de investigare a fraudelor de la Politia Capitalei, intr-un dosar penal ce priveste savarsirea infractiunilor de abuz in serviciu contra intereselor publice – in forma continuata si instigare la abuz in serviciu contra intereselor publice – in forma continuata.

In cadrul acestui dosar sunt cercetati 9 suspecti.

Contractele au fost obtinute cu sprijinul unor functionari care lucreaza intr-o institutie publica, in perioada august – septembrie 2012.

Un comentariu la „AVOCAT ACHIZITII PUBLICE – INFRACTIUNI ACHIZITII PUBLICE”

  1. Buna ziua,
    Va rog daca puteti sa ma lamuriti in urmatoarea situatie: lucrez in achizitii publice intr-o unitate de stat, in perioada 01.04.2012-01.12.2012, nu am publicat 3 anunturi de atribuire pentru 3 proceduri de cerere de oferte pentru furnizare de produse. si in luna inie 2014 la o negociere fara publicarea unui anunt de publicare. Acum ANRMAP si-a anuntat monitorizarea documentatiei din 01.12.2012 paina 01.04.2014. Sigur se va aplica art 293(32) sanctiune prevazuta la art 293 litera e^1. Oare amenda se va aplica pentru persoana care lucreaza (eu in cazul de fata) sau unitatii contractante???
    De mentionat este faptul ca eu nu am o studii economice si am lucrat in acest post pt ca nu am avut incotro, Am fost numita in functie pe decizia de zi a unitatii pentru ca au fost ceva probleme pe acest sector cu persoanele din inaintea mea, de si eu am informat ca nu am studiile necesare in mai multe randurii. Am si doua rapoarte inregistrate in secretariatul unitatii cu solicitarea ferma sa fiu mutata din functie pt ca nu am pregatirea necesara ocuparii acestei functii. Raspunsurile au fost clare nu avem pe cine sa punem in locul tau.
    Va mai aresez o intrebare: de ce se constituie prejudiciu la bugetul statului ne publicarea anuntului de atribuire? Daca eu am respectat toate regulile legale de atribuire ale contractelor inclusiv prevederile din HG 925/2006 de publicare a contractului pe saitul ANREMAP in termen de 48 de ore.
    Va multumesc pentru timpul acordat.
    Cu stima
    Mariana Nicoleta Nicolae

Lasă un comentariu