Fondul Proprietatea a actionat in instanta Autoritatea de Supraveghere Financiara- AVOCAT ANRP

Fondul Proprietatea a actionat in instanta Autoritatea de Supraveghere Financiara- AVOCAT ANRP.Actul in cauza a fost aprobat in adunarea generala din 4 aprilie 2012 si se refera la acordarea unor onorarii suplimentare Administratorului FP, Franklin Templeton, pentru orice distribuiri speciale primite de actionari.

Mai exact, este vorba de bani pe care administratorul FP ar trebui sa ii primeasca suplimentar in urma distribuirii catre actionari a unor beneficii suplimentare (obtinute dupa actiuni precum rascumpararea de titluri FP).

CNVM a respins insa actul aditional, fapt ciudat in conditiile in care actionarii FP l-au aprobat, acum un an, cu larga majoritate, iar Fondul este in proportie de aproape 100% privat. In orice caz, sarcina de a se lupta in instanta cu FP revine acum ASF.

Redam in continuare comunicatul Franklin Templeton:
„Administratorul Fondului doreste sa informeze actionarii ca in data de 27 mai 2013 Fondul a demarat o actiune in justitie impotriva Autoritatii de Supraveghere Financiara („ASF”), in calitate de succesor al CNVM, in vederea obtinerii avizarii Actului Aditional nr. 2 la Contractul de Administrare a Investitiilor. Dosarul a fost inregistrat pe rolul Curtii de Apel Bucuresti sub nr. 3819/2/2013.

Reiterand, Actul Aditional nr. 2 la Contractul de Administrare a Investitiilor a fost propus de un actionar semnificativ al Fondului si aprobat de catre actionarii Fondului cu o majoritate covarsitoare in adunarea generala a actionarilor din data de 4 aprilie 2012.

Actul aditional se refera la acordarea unor onorarii suplimentare Administratorului Fondului pentru orice distribuiri speciale primite de catre actionarii Fondului.

Fondul Proprietatea a actionat in instanta Autoritatea de Supraveghere Financiara- AVOCAT ANRP

Lasă un comentariu