Becali, Diaconescu, Alexandrescu: arestari la indigo

Becali, Diaconescu, Alexandrescu: arestari la indigo.Toate cele trei personaje – Becali, Diaconescu si Alexandrescu –  au fost retinute de Parchet dupa alegerile generale din toamna anului 2008. Toti trei au jucat rolul de oponenti ai presedintelui Traian Basescu sau au facut parte din structuri de conducere ale unor organizatii aflate in opozitie fata de politica presedintelui. Toti trei au fost acuzati de savarsirea unor infractiuni pentru care lasarea in libertate ar fi reprezentat, in opinia procurorilor, un pericol iminent pentru ordinea publica.

 

 

Gigi Becali, acuzat, in anul 2009, de sechestrarea hotilor masinii sale, a fost retinut de catre procurorii Parchetului de pe langa Tribunalul Bucuresti. Un an mai tarziu, patronul postului de televiziune OTV, Dan Diaconescu, impreuna cu un colaborator al sau, Doru Parv, au fost retinuti sub acuzatia de santaj de catre procurorii Directiei Nationale Anticoruptie. La sfarsitul lunii trecute, un alt om de baza in cadrul unui trust media a fost retinut. Este vorba despre Sorin Alexandrescu, director al Antena 1, cercetat pentru santaj.

Coincidentele nu se opresc aici. Toti trei l-au avut ca aparator, atat in fata organelor de urmarire penala, cat si in fata instantei de judecata solicitata de procurori in vederea emiterii mandatelor de arestare, pe avocatul Gheorghita Mateut. Mai mult, toti au pierdut meciul cu DNA pe mana lui Gheorghita Mateut.

Rand pe rand, Gigi Becali, Dan Diaconescu si  Sorin Alexandrescu au comparut, in catuse, in fata Completului Special Penal al Judecatoriei Sectorului 1, condus de judecatorul Elena Zamfir. Fata de toti trei, acest magistrat a decis arestarea preventiva pentru 29 de zile.

Decizii trase la xerox

Judecatorul Elena Zamfir i-a arestat pe toti trei, dar si pe co-inculpatii acestora din dosarele respective, pentru ca legea, pur si simplu, i-a permis acest lucru. Deciziile s-au bazat pe faptul ca, fata de o persoana impotriva careia s-a inceput urmarirea penala sub aspectul unei infractiuni pentru care legea penala prevede pedeapsa inchisorii mai mare de patru ani, instata poate lua masura arestarii preventive. Acest fapt reiese din dispozitivul fiecarei hotarari emise in parte.

Arestarea lui Gigi Becali: „In baza art. 1491 alin. 10-12 C.p.p. raportat la art. 148 lit. f C.p.p., dispune arestarea preventiva a inculpatilor Becali George, Zmarandescu Catalin Otto, Dediu Stefan Fanus, Dumitrascu Nicolae si Beciu Dumitru, pe o durata de 29 de zile, de la data de 03.04.2009 pana la data de 01.05.2009, inclusiv, si emiterea mandatelor de arestare preventiva in acest sens”.

Arestarea lui Dan Diaconescu: „In baza art. 1491 ind.  10-12 C.p.p. raportat la art. 148 lit. f C.p.p. dispune arestarea preventiva a inculpatilor Parv Dorel – Petru si Diaconescu Cristian  Dan pe o durata de 29 zile, de la data de 23.06.2010 pana la data de 21.07.2010, inclusiv si emiterea mandatelor de arestare preventiva in acest sens”.

Arestarea lui Sorin Alexandrescu: „In baza art. 1491 alin. 10-12 C.p.p. raportat la art. 148 lit. f C.p.p., dispune arestarea preventiva a inc. Alexandrescu George Sorin, pe o durata de 29 zile, de la data de 31.05.2013 pana la data de 28.06.2013, inclusiv, si emiterea mandatului de arestare preventiva in acest sens”

 

 

 

Becali, Diaconescu, Alexandrescu: arestari la indigo

Lasă un comentariu