REVIZIUREA CONSTITUTIEI 2013-Definirea casatoriei ca relatie barbat-femeie, respinsa

REVIZIUREA CONSTITUTIEI 2013 Definirea casatoriei ca relatie barbat-femeie, respinsa comisia de revizuire a constitutiei Amendamentul, care avea forma: „Familia se intemeiaza pe casatoria liber consimtita intre un barbat si o femeie, pe egalitatea acestora si pe dreptul si indatorirea parintilor de a asigura cresterea, edicatia si instruiorea copiilor”, a fost respins ieri, dupa ce Comisia de revizuire a revenit la votul asupra acestuia.

 Amendamentul, formulat si de Biserica Ortodoxa Romana, a cumulat sase voturi „pentru”, 12 voturi „impotriva” si o abtinere.
In aceste conditii, forma actuala a articolului 48, alineatul (1) se va mentine si in viitoarea Constitutie.

Articolul 48, alineatul (1) din actuala Constitutie are urmatorul continut: „Familia se intemeiaza pe casatoria liber consimtita intre soti, pe egalitatea acestora si pe dreptul si indatorirea parintilor de a asigura cresterea, educatia si instruirea copiilor”.

Totodata, Comisia pentru revizuirea Constitutiei a revenit ieri si asupra votului la amendamentul care interzicea discriminarea bazata pe orientarea sexuala, adoptat in urma cu o saptamana. Si acest amendament a fost respins.

Aceste respingeri ale celor doua amendamente vin dupa ce, in urma cu o saptamana, membrii Comisiei au adoptat un amendament al senatorului PNL Tudor Chiuariu prin care erau completate in Legea fundamentala criteriile pentru care este interzisa discriminarea, inclusiv culoare, orientare sexuala sau trasatura genetica.

Lasă un comentariu