Dezvaluiri bomba. Soc in lumea fotbalului

Dezvaluiri bomba. Soc in lumea fotbalului

Cu toate astea, nu ma lasa parca ratiunea sa nu reactionez. De cate ori nu am auzit ca se vor taia capete? De parca Vlad Tepes ar colinda pe la D.N.A si ar da directive! De cate ori nu am avut impresia ca se vor gasi parghii legale de a face curatenie? In afara de situatia creata la Steaua nu mai avem nimic concret. In rest, avem paine si circ. Dosare parca scoase la rampa doar de dragul de a face unora rating. Sedinte foto, interviuri, o sumedenie de cameramani si totusi nimic. In esenta, nimic nu se petrece. Aceleasi zvonuri. Aceleasi fete. Aceleasi meleaguri.

 

 

In cazul de fata, in 2010-2011, Liga a virat drepturile TV cuvenite cluburilor Steaua, CFR Cluj, Otelul, Bistrita si Urziceni in alte conturi decat cele oficiale. Nu stiu ce sa spun, dar parca mi se pare ridicol. Adica, dupa ce Mircea Sandu a declarat ca in fotbalul romanesc sa fac „aranjamente”, se gasesc niste probleme legate de niste conturi amarate.

De parca nu ar exista solutii. Dupa cum ne relateaza avocatul LPF, Catalin Ciubota: „S-au facut asemenea plati, dar acestea au fost efectuate in contextul unor conventii de credit pe care respectivele cluburi le aveau cu institutii bancare.” Tot el afirma: „Sunt conventii de cesiune sau factori prin care clubul si banca notificau LPF cu sase – sapte luni inainte si toate operatiunile erau legale”

Nu spune nimeni ca nu exista un iz mefistolic in toata afacerea drepturilor TV, dar nici sa ajungem sa ne impiedicam de un ciot. Mai ales in conditiile in care seful fotbalului romanesc declara cu voce tare ca exista coruptie, ca sunt meciuri trucate, ca totul se invaluie sub dictonul banului la negru. Avem asa de multe de rezolvat, asa de multe de facut.

Situatia acestui asa-zis proces ma face sa ma gandesc la romani. Conducatorii stiau foarte bine ca turma poate fi multumita daca are paine si circ. In cazul Romaniei, nici painea nu poate fi la indemana, dar circul este la el acasa. Si care este rolul fundamental al circului? Amuzamentul. Flecareala, cum ar spune Heidegger. Adica, tot ce este strain juridicului care lucreaza cu certitudini, nu cu locvacitatea de la colt de strada. Inca o data dovedim ca suntem expertii propriei noastre derute.

Lasă un comentariu