Completarea si depunerea Declaratiei 112

Sectiunea A
Se completeaza pentru asiguratii ce au realizat in luna de raportare numai venituri din salarii si asimilate salariilor, ce au avut un singur raport de munca (un singur contract de munca) cu acelasi angajator.
Aceste persoane au lucrat numai in conditii normale de munca si nu au beneficiat de indemnizatii de concedii medicale sau de alte scutiri de venituri si asigurari sociale.

Sectiunea B
Se completeaza atunci cand salariatul a avut mai multe contracte de munca la acelasi angajator sau a beneficiat de indemnizatie de concediu medical.
Aceeasi sectiune se completeaza cand persoana a desfasurat activitate in conditii deosebite de munca sau a beneficiat de scutiri de impozit pe venit sau scutiri la plata asigurarilor sociale.
Sectiunea cuprinde patru subcapitole in functie de fiecare dintre posibilitatile mai sus amintite. La o analiza atenta observam ca sunt reglementate destul de bine situatiile privind modul de calcul al concediilor medicale, zilele suportate de angajator si cele de la buget.

Sectiunea C
In aceasta sectiune se declara situatiile privind impozitul si asigurarile sociale aferente activitatilor desfasurate in baza contractelor civile/conventii civile, drepturi de proprietate intelectuala.
Tot aici se declara impozitele si asigurarile sociale aferente activitatii de agent, de expertiza tehnica si contabila judiciara si extrajudiciara, venituri in regim de retinere la sursa si cele din activitati agricole cu stopaj la sursa [art. 52 si art.71 lit. d) din Codul fiscal]
In aceasta sectiune se reflecta impozitul pe venit datorat de pensionarii cu pensii peste plafonul de scutire, venituri realizate de personalul culetelor religioase, persoane beneficiare de ajutor social sau cele aflate in somaj.
Sectiunea D
Este dedicata raportarii impozitelor si asigurarilor sociale aferente indemnizatiilor pentru concedii medicale.
Practic aceasta sectiune reflecta datele de identificare a formularului de concediu medical, serie numar, daca este initial sau in continuare, data si institutia ce a acordat concediul medical, data inceperii si data incheierii perioadei de concediu.
Structura sectiunii reflecta modul de calcul al concediilor medicale, cu determinarea mediei veniturilor pe ultimele 6 luni stabilind sumele ce se suporta de angajator si de catre buget.

Pentru alte detalii va rugam sa ne scrieti pe avocat@coltuc.ro

https://www.coltuc.ro

Puneti intrebari juridice aici https://coltuc.ro/intrebari/ si obtineti raspunsuri gratuite aici https://coltuc.ro/intrebari/

 

Lasă un comentariu

Ne puteti scrie gratuit pe whatsapp 0745150894!