Organism de gestiune colectiva- muzica Romania

Un nou organism de gestiune colectivă a drepturilor autorilor de opere muzicale, cu atribuții de colectare inclusiv de la operatorii de cablu, Asociaţia Producătorilor de Muzică (APM), funcționează potrivit deciziei organismului de reglementare în domeniu, Oficiul Român pentru Drepturile de Autor (ORDA), informează „Media Expres”.

Decizia ORDA de funcționare a Asociației Producătorilor de Muzică a fost publicată în „Monitorul Oficial”, nr. 65 din 30 ianuarie 2013. Gestiunea APM se suprapune peste activitatea organismului care funcționează pe lângă Uniunea Compozitorilor și Muzicologilor din România, UCMR-ADA.

APM a fost avizată să funcţioneze ca organism de gestiune colectivă prin Decizia nr. 115/15.06.2012 a Directorului General al ORDA.

Pentru atingerea scopului său, APM gestionează colectiv drepturile patrimoniale de autor de opere muzicale privind: comunicare publică a operei muzicale; radiodifuzarea operei muzicale; retransmitere prin cablu a operei muzicale; importul în vederea comercializării; închirierea operei muzicale; distribuirea operei muzicale; împrumutul operei muzicale; reproducerea operei muzicale.

Potrivit site-ului ORDA membrii asociației sunt Viper Production SRL, Spiros S.R.L. și Kompact Sound SRL. Președintele noii asociații este Mircea Berbece.

APM este al 15-lea organism de gestiune colectivă a drepturilor de autor și conexe autorizat în România. Un număr de opt organisme gestionează drepturile de autor și șapte dintre acestea drepturile conexe.

În domeniul dreptului de autor funcționează: UCMR-ADA și APM care gestionează drepturile autorilor de opere muzicale; ARDAA – gestionează drepturile patrimoniale de autor de opere audiovizuale si videograme; COPYRO și OPERA SCRISĂ.RO care gestionează drepturile autorilor de opere scrise; DACIN-SARA – gestionează drepturile autorilor de opere cinematografice şi alte opere audiovizuale; PERGAM – gestionează drepturile autorilor de opere ştiinţifice; VISARTA – gestionează drepturile autorilor din domeniul artelor vizuale.

În domeniul drepturilor conexe funcționează: ADPFR și UPFR care gestionează drepturile producătorilor de fonograme; CREDIDAM, UNART și ARAIEX care gestionează drepturile artiștilor interpreți sau executanți; UPFAR-ARGOA gestionează drepturile producătorilor de opere cinematografice şi alte opere audiovizuale; UPVR gestionează drepturile patrimoniale conexe aparţinând producătorilor de videograme.

Vizitati si https://www.coltuc.ro

 

Puneti intrebari GRATUIT pe https://www.coltuc.ro/intrebari

Lasă un comentariu