Contestare amenda rutiera – noul cod rutier

Contestare amenda rutiera -noul cod rutier

 

 

 

Cum contesti un proces verbal de contraventie?

Procedurile de contestare a procesului verbal de contraventie au fost modificate usor incepand din 15 februarie 2013, odata cu intrarea in vigoare a Noului Cod de Procedura Civila.

Spre exemplu, daca primiti o amenda rutiera, puteti formula plangere impotriva procesului verbal de  constatare a contraventiei, pe care o veti depune la judecatoria in a carei circumscriptie a fost savarsita contraventia.

 

 

Fac exceptie plangerile formulate impotriva proceselor verbale de contraventie intocmite potrivit OG nr. 15/2002 privind aplicarea tarifului de utilizare si a tarifului de trecere pe reteaua de drumuri nationale din Romania, plangeri care se depun la judecatoria in a carei circumscriptie domiciliaza sau isi are sediul contravenientul.

Plangerea va fi insotita de copia procesului-verbal de contraventie, de taxa judiciara de timbru de 20 de lei, precum si de orice alte inscrisuri de care contravenientul intelege sa se foloseasca in sustinerea celor aratate in plangere. Astfel, daca in plangere contravenientul propune administrarea probei cu martori, in cuprinsul acesteia vor fi mentionate numele, prenumele si domiciliul martorilor.

Lasă un comentariu