Plata daunelor morale RCA in materia asigurarilor de raspundere civila

Plata daunelor morale RCA in materia asigurarilor de raspundere civila

 

Fondul de Protectie a Victimelor Strazii, tinand cont de dificultatile privind constatarea si stabilirea daunelor morale, reflectate de solutiile jurisprudentei, cu sprijinul si demersul domnilor Sorin Greceanu si MIhai Necrelescu, a elaborat „Ghidul pentru solutionarea daunelor morale”

 

Ghidul reprezinta un studiu privind practica nationala si europeana in materie, sinteya si recomandari pentru solutionarea daunelor morale suferite ca urmare a vatamarii sanatatii si a integritatii corporale ori a decesului persoanelor, produse prin accidente de vehicule.

„Ghidul  identifica unele metode de stabilire, cat si criterii de indemnizare a prejudiciilor cauzate personalitatii fizice si afective a omului. In acest sens, autorii lucrarii (Sorin Greceanu si Mihai Necrelescu) au valorificat, cu succes, solutiile relevante ale jurisprudentei din Romania, dar si pe cele adoptate in cadrul altor sisteme de drept.” – Dr. Gheorghe Vintila – Judecator, Curtea de Apel Craiova.

„Ghidul pentru solutonarea daunelor morale reuseste sa copnstituie un instrument flexibil, orientativ si eficient pentru activitatea juristilor practicieni si, deopotriva, in folosul altor categorii de persoane interesate de problematica repararii daunelor morale” – Dr. Gheorghe Vintila – Judecator, Curtea de Apel Craiova.

Lasă un comentariu