Avocat divort Bucuresti – Procedura divortului

Avocat divort Bucuresti – Procedura divortului

In Romania, in prezent, dispozitiile de drept material privind divortul sunt stipulate in Codul civil – art. 373 si urm C. civ., iar cele de drept procesual in Codul de procedura civila – art. 607 – 619 C.p.c. Conform art. 382 din Codul civil, casatoria este desfacuta din ziua ramanerii definitive a hotararii de divort sau pe data eliberarii certificatului de divort.

Prezenta fizica a partilor in procesul de divort este necesara, ceruta de Art. 614, C. p. c: „In fata instantelor de fond, partile se vor infatisa in persoana, afara numai daca unul dintre soti executa o pedeapsa privativa de libertate, este impiedicat de o boala grava, este pus sub interdictie sau are resedinta in strainatate; in aceste cazuri, partile se vor putea infatisa prin mandatar.”.

Partile pot fi reprezentate de mandatar cu procura autentica in cazul depunerii cererii de divort la notar, dar nu si la momentul luarii consimtamantului pentru divort, dupa 30 de zile de la depunere. Avocatul poate asigura celui care divorteaza siguranta psihica si controlul asupra demersurilor care se efectueaza.

Efectuarea demersurilor in mod corect, cunoasterea procedurilor pot aduce simplificari importante privind complexitatea procesului, a demersurilor, a costurilor si, nu in ultimul rand, a timpului de finalizare.

Lasă un comentariu