Case avocatura – Cabinete avocati

Case avocatura – Cabinete avocati

Atributii protectia mediului

Art. 66
Agentiile pentru protectia mediului indeplinesc la nivel teritorial atributiile si raspunderile autoritatii centrale pentru protectia mediului careia i se subordoneaza, potrivit art. 65 lit. b), c), d), h), i), j), m), o), p), r) si t), si fac raport cu privire la activitatile desfasurate pe perioada anului financiar si a aplicarii programelor de mediu, pe care il publica in presa locala.

Art. 67
Pentru exercitarea functiilor sale autoritatea centrala pentru protectia mediului:
a) solicita informatiile necesare: ministerelor, autoritatilor administratiei publice locale, persoanelor fizice si juridice, cu referire la prevederile art. 65 lit. a), b), d), e), f), h), i), j), l), p), r) si t);
b) numeste pe inspectorii sefi si acrediteaza inspectorii la nivel teritorial.


Art. 68
Inspectorii numiti de autoritatea centrala pentru protectia mediului, pentru a-si exercita atributiile pot intra, in conditiile legii, cu autorizatia autoritatilor de mediu, oricand si in orice incinta unde se desfasoara o activitate generatoare de impact negativ asupra mediului.

Persoana fizica sau juridica prejudiciata, ca urmare a exercitarii atributiilor de inspectie, poate depune plangere la instanta judecatoreasca competenta, in termen de 30 de zile de la data constatarii acesteia. Cuantumul compensatiei pentru eventualele daune produse se stabileste prin acordul partilor, iar in caz de neintelegeri, de catre instanta competenta.

Lasă un comentariu