Consultatii juridice gratuite – Sedinta de consultanta
Art. 32
Sotii raspund cu bunurile comune pentru:
a) cheltuielile facute cu administrarea oricaruia dintre bunurile lor comune;
b) obligatiile ce au contractat impreuna;
c) obligatiile contractate de fiecare dintre soti pentru implinirea nevoilor obisnuite ale casniciei;
d) repararea prejudiciului cauzat prin insusirea de catre unul dintre soti a unor bunuri proprietate socialista, daca prin aceasta au sporit bunurile comune ale sotilor.
Art. 33
Bunurile comune nu pot fi urmarite de creditorii personali ai unuia dintre soti. Cu toate acestea, dupa urmarirea bunurilor proprii ale sotului debitor, creditorul sau personal poate cere impartirea
Buna ziua, as avea si eu rugamintea enorma la dumneavoastra sa ma ajutati cu un sfat in urma spetei pe care va voi enunta-o:
Sunt gestionara de 3 ani la un serviciu public-in urma neintelegerilor ivite pe parcursul anului acesta intre mine si seful serviciu am mers in audienta la directorul general al societatii caruia i-am adresat doua cereri-in prima i-am cerut aprobarea pentru predarea gestiunii iar in cea de a doua i-am cerut sa nu ma demita ci sa ma mute la un alt serviciu eventual sa ma transfere in locul celui care va primi gestiunea.
Acesta nu mi-a dat nici-o rezolutie scrisa inca-dar mi s-a comunicat de catre doamna de la “personal” ca nu exista notiunea de predare a gestiunii-juridic vorbind si ca nu exista posturi in cadrul societatii dar ca vor fi scoase curand la concurs niste posturi si sa particip la ele.
I-am replicat ca nu voi participa la nici-un concurs ,ca eu stiu ce fel de concursuri se desfasoara la noi –societatea e complet politizata iar eu sunt complet apolitica eu ,am cerut un transfer in cadrul altui serviciu si ca nu voi preda nici-o gestiune in atare circumstanta.
La randul ei sefa mi-a transmis oarecum vorbele generalului in care c-am sunt obligata sa-mi dau demisia desi eu nu vreau-cu riscul de ma repeta-doar daca sunt mutata,transferata la alt serviciu predau gestiunea. Va rog din tot sufletul sa ma ajutati cu un raspuns-nu vad abuzul sau legalitatea, limita dintre ele si ce sanse am sa-mi pastrez serviciul in mod legal, ce mod de aparare exista-ITM, avocat etc. sau chiar amiabil ? Va multumesc din suflet.
am o garsoniera in care locuiesc ocazional vara, la sfarsit de saptamana sau cel mult 2 saptamani. Asociaria de proprietari ma obliga sa platesc intretinere pt 1 persoana pentru tot timpul anului, iar vara, indiferent de cat stau in imobil sa platesc intretinerea pentru cate persoane suntem (de regula 2), indiferent daca stau 2-5 zile. mai mult ma obliga la plata fondului de rulment si a celui de reparatii. in bloc suntem majoritatea proprietari care locuim in aceleasi conditii descrise mai sus, iar adunarea generala a asociatiei de proprietari constituita din cateva persoane ia decizii in numele tuturor, chiar daca nu stim nimic si suntem pusi in fata faptului implinit. va rog frumos sfatuiti-ma ce am de facut. multumesc frumos
Buna ziua.
Sunt angajat al unei instituii publice care a incheiat un acor-cadru si apoi contracte subsecvente pentru achizitia de carburanti.
O comisie de control a constatat ca procedura nu este corecta, cu toate ca toti pasii si toate documentele au fost validate prin SEAP.
M-ar interesa daca oferiti consultatii juridice in aceasta situatie.
Doresc sa contest materialul de control, in sensul ca ei considera ca nu e corecta incheierea unui acord-cadru cu pretul la pompa si trebuia incheiat cu pretul ferm din oferta financiara.
Va multumesc anticipat