Moneda euro, transferul de bani şi plata cu cardul bancar – CALATORII UE

Moneda euro, transferul de bani şi plata cu cardul bancar – CALATORII UE

 

Euro

Moneda euro este utilizată în 17 state membre ale Uniunii Europene: Austria, Belgia, Cipru, Estonia, Finlanda, Franţa, Germania, Grecia, Irlanda, Italia, Luxembourg, Malta, Portugalia, Slovacia, Slovenia, Spania şi Ţările de Jos. Aflaţi mai multe despre moneda euro, ţările care o utilizează şi cursurile de schimb.

Toate bancnotele şi monedele pot fi utilizate în toate statele membre care au adoptat euro, inclusiv în multe teritorii de peste mări, precum insulele Azore, insulele Canare, Ceuta şi Melilla, Guyana Franceză, Guadelupa, Madeira, Martinica, Mayotte, Réunion, Saint-Barthélemy, Saint Pierre şi Miquelon.

Andorra, Monaco, San Marino şi Vaticanul utilizează euro ca monedă naţională, de comun acord cu UE. Euro este, de asemenea, folosit în Kosovo şi Muntenegru.

Transferul de numerar şi plata cu cardul

Când călătorim, evităm pe cât posibil să transportăm sume mari în numerar. De cele mai multe ori, utilizăm cardul de debit sau de credit pentru cheltuielile noastre zilnice pe durata călătoriei. Atâta timp cât plăţile pe care le efectuaţi sunt în euro şi se limitează la teritoriul UE, nu ar trebui să fiţi taxat mai mult decât dacă aţi efectua, în propria ţară, o plată electronică în euro, de acceaşi valoare.

Aceste norme se aplică, de asemenea, în cazul tranzacţiilor în euro (de ex. între conturi în euro) efectuate în ţările din afara zonei euro, precum şi în cel al plăţilor în coroane suedeze şi în lei româneşti.

 

 

Avocat al românilor din afara graniţelor ţării

 

https://www.coltuc.ro/blog/avocat-al-romanilor-din-afara-granitelor-tarii

https://www.facebook.com/pages/Avocat-al-romanilor-din-afara-grani%C5%A3elor-%C5%A3%C4%83rii/579577265441928

 

 

Lasă un comentariu