Romani in SUA – Avocat pentru romanii din diaspora
Intrarea României în Uniunea Europeană a constituit un real interes pentru celelalte ţări membre ale Uniunii Europene, dar şi pentru statele din afara Spaţiului Economic European. În acest context, începând cu 1 Ianuarie 2007, tot mai multe societăţi mutinaţionale au pătruns în România tinzând într-o dezvoltare cât mai accelerată şi implicând în acest sens specialişti în diferite domenii, cetăţeni străini, care să lucreze pe teritoriul României.
Nu de puţine ori, societăţile în dezvoltare din România, în calitate de angajatori ai cetăţenilor străini, dar şi însăşi cetăţeanul străin care intenţionează să se integreze pe piaţa muncii din România au întâmpinat dificultăţi în a identifica paşii şi condiţiile pe care trebuie să le parcurgă şi să le îndeplinească pentru o cât mai eficientă şi mai ales legală integrare în România.
Odată cu integrarea europeană, noţiunea de „străin” a cunoscut o altă dimensiune fiind susceptibilă de o altă abordare, astfel încât potrivit modificărilor Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 194/2002 privind regimul străinilor în România, prin Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 55/2007 privind înfiinţarea Oficiului Român pentru Imigrări prin reorganizarea Autorităţii pentru străini şi a Oficiului Naţional pentru Refugiaţi, precum şi a altor acte normative în materie, „străin” nu mai este orice persoană care nu are cetăţenia română.