Model de contract de societate în nume colectiv

Model de contract de societate în nume colectiv

Nr._din_

Subsemnaţii (nume, prenume, domiciliul, cetăţenia, buletin identitate seria şi nr., naţionalitate, iar în cazul persoanelor juridice se va trece denumirea, sediul) am hotărât să încheiem prezentul contract de societate în nume colectiv.

I. Forma juridică, sediul şi emblema societăţii

Se constituie societatea în nume colectiv, persoană juridică română, care va purta firma „_” societate în nume colectiv.

Sediul societăţii este în_.

Emblema societăţii este reprezentată în anexa la prezentul contract (dacă este cazul).

II. Obiectul societăţii

(Formularea obiectului se face grupat de activităţi, după caz: producţie, comerţ intern, servicii, import-export, construcţii).

III. Capitalul social

Societatea are un capital social subscris de_lei (dacă există participare

străină la capital se va menţiona valoarea totală în lei din care contribuţia la capitalul social în lei şi în valută, în dolari şi în moneda efectivă în care s-a subscris).

Capitalul vărsat este de_lei. (Pentru participare străină la capital se va redacta conform precizărilor de la art. 3 alin 1).

Aportul asociaţilor la capital:_(se va înscrie numele şi prenumele fiecărui asociat, valoarea aportului la capitalul social subscris, în lei şi valută, după caz, modalitatea de constituire şi vărsare a capitalului, valoarea bunurilor constituite ca aport în natură şi modul de evaluare). Se specifică, de asemenea, în contract, situaţia bunurilor aduse de asociaţi la constituirea societăţii (în proprietatea acesteia, în folosinţă sau închiriate).

întregul capital social subscris se va vărsa până la data de_.

IV. Administrare şi reprezentare
Societatea este administrată şi reprezentată de: (se menţionează pentru fiecare administrator numele şi prenumele, cetăţenia, data şi locul naşterii, limita puterilor acordate, dacă sunt remuneraţi şi salariul stabilit, dacă hotărârile se iau în unanimitate).

V. Beneficiu şi pierderi

Beneficiul sau eventuale pierderi se vor repartiza între asociaţi astfel:_.

VI. Sucursale şi filiale

Societatea va înfiinţa sucursale sau filiale în: (dacă este cazul, indicăndu-se localitatea şi sediul din ţară sau străinătate pentru fiecare sucursală sau filială).

VII. Durata

Durata societăţii este de ani de la data înmatriculării în registrul comerţului,

după care se dtolvă de drept. Durata societăţii poate fi prelungită prin act adiţional la contract semnat de toţi asociaţii sau moştenitorii după caz, autentificat la notariat, publicat în Monitorul Oficial şi înscris în registrul comerţului. (Durata societăţii poate fi şi nelimitată).

VIII. Dizolvare sau lichidare

Dizolvarea şi lichidarea societăţii se va efectua conform prevederilor Legii nr. 31/1990 (eventual se menţionează alte clauze suplimentare faţă de reglementările legale).

IX. Cesiune aport capital social

Cesiunea aportului de capital social este permisă (sau nu este permisă) – se va preciza în ce condiţii se realizează cesiunea aportului de capital social.

X. Decesul unui asociat

In cazul când un asociat încetează din viaţă se precizează dacă se plăteşte partea ce revine moştenitorilor sau se continuă societatea cu moştenitorii ce consimt la aceasta.

XI. Retragerea unui asociat

Retragerea unui asociat din societate (se precizează dacă este posibil şi în ce condiţii).

XII. Soluţionarea litigiilor

Litigiile apărute între părţile contractante se vor soluţiona de instanţele judecătoreşti, de drept comun, în condiţiile legii.

încheiat în localitatea , în număr de _____ exemplare, azi ___.

Semnăturile asociaţilor:_

Lasă un comentariu