Nerespectarea dispoziţiilor legale privind autorizarea şi calitatea construcţiilor

Nerespectarea dispoziţiilor legale privind autorizarea şi calitatea construcţiilor

nerespectarea dispoziţiilor legale privind autorizarea executării lucrărilor de construcţii – infracţiune prevăzută de Legea nr. 50/1991, care constă în executarea, fără autorizaţie de construcţie sau de desfiinţare ori cu nerespectarea prevederilor acestora, a lucrărilor pentru care este necesară o asemenea autorizaţie, precum şi continuarea executării lucrărilor după dispunerea opririi acestora de către organul de control.

nerespectarea dispoziţiilor legale privind calitatea construcţiilor – infracţiune prevăzută de Legea nr. 10/1995. Constă în proiectarea, verificarea, expertizarea, realizarea unei construcţii sau executarea de modificări ale acesteia, fără respectarea reglementărilor tehnice privind stabilitatea şi rezistenţa, dacă prin aceasta s-ar putea produce pierderi de vieţi omeneşti, vătămarea gravă a integrităţii corporale ori a sănătăţii uneia sau mai multor persoane, distrugerea totală sau parţială a construcţiei, distrugerea ori degradarea unor instalaţii sau utilaje importante ori

alte consecinţe deosebit de grave; dacă s-a produs vreuna din aceste consecinţe, pedeapsa este şi mai gravă; continuarea lucrărilor de construcţie executate necorespunzător şi oprite prin dispoziţii ale organelor de control, deoarece afectează rezistenţa şi stabilitatea construcţiei.

Lasă un comentariu