Notificarea deschiderii procedurii insolvenţei

Notificarea deschiderii procedurii insolvenţei

notificarea deschiderii procedurii insolvenţei, formalitate procedurală necesară a fi îndeplinită urmare a deschiderii procedurii insolvenţei, în scop de publicitate şi opozabilitate. N. se efectuează de către administratorul judiciar şi va fi comunicată, potrivit regulilor de drept comun în materie de comunicare a actelor procedurale (art. 86 şi urm. C.proc.civ.), către:

i) creditorii menţionaţi în lista depusă de debitor. Dacă creditorii cu sediul sau cu domiciliul în străinătate au reprezentanţi în ţară, n. va fi trimisă acestora din urmă;

ii) debitorului;

iii) oficiului registrului comerţului sau, după caz, registrului societăţilor agricole ori altor registre unde debitorul este înmatriculat/înregistrat, pentru efectuarea menţiunii deschiderii procedurii. N. se va publica, totodată, pe cheltuiala averii debitorului, într-un ziar de largă circulaţie şi în Buletinul procedurilor de insolvenţă (art. 61 din Legea nr. 85/2006).

N. va cuprinde: a) termenul limită de depunere, de către creditori, a opoziţiilor la sentinţa de deschidere a procedurii, pronunţată ca urmare a cererii formulate de debitor, precum şi termenul de soluţionare a opoziţiilor, care nu va depăşi 10 zile de la data expirării termenului de depunere a acestora; b) termenul limită pentru înregistrarea cererii de admitere a creanţelor asupra averii debitorului, care va fi de maximum 60 de zile de la deschiderea procedurii, precum şi cerinţele pentru ca o creanţă înregistrată să fie considerată valabilă; c) termenul de verificare a creanţelor, de întocmire, afişare şi comunicare a tabelului preliminar de creanţe, care nu va depăşi 30 de zile pentru procedura generală sau, respectiv, 15 zile, în cazul procedurii simplificate, de la expirarea termenului prevăzut la lit. b); d) termenul de definitivare a tabelului creanţelor, care nu va depăşi 30 de zile în cazul procedurii generale şi, respectiv, 15 zile în cazul procedurii simplificate, de la expirarea termenului corespunzător fiecărei proceduri, prevăzut la lit. c); e) locul, data şi ora primei şedinţe a adunării generale a creditorilor, care va avea loc în maximum 5 zile de la expirarea termenului prevăzut la lit. c) (art. 62 din Legea nr. 85/2006). V. administratorul judiciar, insolvenţă.

Lasă un comentariu