Proces-verbal de înmânare a citaţiei sau a altui act de proceduri

Proces-verbal de înmânare a citaţiei sau a altui act de proceduri

proces-verbal de înmânare a citaţiei sau a altui act de proceduri, înscris ce face dovada îndeplinirii procedurii de comunicare a citaţiei sau a unui alt act de procedură şi care se întocmeşte de agentul procedural în cazul în care înmânarea actului de procedură nu se face personal celui citat sau acesta refuză să semneze adeverinţa de primire. Potrivit legii, procesul-verbal încheiat de cel însărcinat cu înmânarea actului de procedură trebuie să cuprindă:

1) anul, luna şi ziua când a fost încheiat; 2) numele celui care l-a încheiat; 3) funcţia acestuia; 4) numele, prenumele şi domiciliul celui căruia i s-a făcut comunicarea, cu indicarea numărului, etajului, apartamentului sau camerei, dacă cel căruia i s-a făcut comunicarea locuieşte într-o clădire cu mai multe etaje sau apartamente sau în hotel, şi dacă actul de procedură a fost înmânat la locuinţa sa, ori a fost afişat pe uşa acestei locuinţe; 5) instanţa de la care porneşte actul de procedură şi identificarea lui, iar pentru citaţii, şi a termenului de înfăţişare; 6) înscrisurile comunicate; 7) numele şi calitatea celui căruia i s-a făcut înmânarea sau locul unde s-a făcut afişarea; 8) semnătura celui care a încheiat procesul-verbal. Dacă cei care urmează să semneze dovada de primire sau procesul-verbal refuză sau nu pot s-o facă, se va arăta aceasta în cuprinsul procesului-verbal. Menţiunile de la punctele 1, 2, 4, 5, 7 şi 8 sunt prevăzute sub pedeapsa nulităţii (nulitate expresă). Procesul-verbal face dovadă până

la înscrierea în fals cu privire la faptele constatate personal de cel care l-a încheiat [v. şi comunicarea actelor de procedură; înmânarea citaţiilor].

Lasă un comentariu