CUM LUCREZ: Avocat Marius Coltuc

CUM LUCREZ: Avocat Marius Coltuc

 

 

Din prima secunda, Marius Coltuc ne-a facut impresia unui avocat cu un „no-nonsense approach”, care emana eficienta, un avocat de secol XXI. Impresia ne-a fost intarita de cartea lui de vizita, care contine coduri QR spre aplicatiile Android si iOS lansate de cabinetul sau. Este fondatorul Cabinetului de Avocat  Coltuc, a terminat Facultatea de Drept la Universitatea din Bucuresti, a promovat examenul de definitivat si se descrie drept „specialist in Drept Civil, respectiv fostul Drept Comercial”. I-am rapit lui Marius cateva minute din programul sau incarcat pentru a afla cum reuseste sa faca atat de multe pe parcursul unei zile de lucru.

Localitate: Bucuresti

Functia actuala: Titular Casa de Avocatura Coltuc

Telefonul mobil pe care-l folositi: Samsung Galaxy S3

Computerul actual: un laptop Acer

Un cuvant care descrie cel mai bine modul cum lucrati: Pragmatism

Ce aplicatii / programe / instrumente va sunt indispensabile pe parcursul unei zile de lucru?

Folosim destul de mult Google Drive, Google Docs, folosim foarte mult o aplicatie creata de noi, vSIR, prin care corespondam videotelefonic cu clientii, gratuit. Este o noutate in Romania. O puteti gasi pe cloud-avocat.coltuc.ro. Este o aplicatie sigura, se lucreaza in sistemul cloud, toate convorbirile sunt securizate si gratuite. Suntem o casa de avocatura deschisa la nou, altfel nu rezistam pe piata. Sa vedem. De la anul cred ca o sa lucram si pe moneda electronica (Bitcoin, n.r.).

Cum arata spatiul Dvs. de lucru / biroul Dvs.?

Foarte ordonat, in stanga intotdeauna agenda, langa agenda ordinea saptamanala a tuturor avocatilor, in dreapta dosarele pe care trebuie sa le verific.

Care este cea mai buna metoda prin care economisiti timp / tineti stresul vietii de avocat sub control?

Sport. Mergem la sala si karate.

Folositi o lista „to do” ca sa va stabiliti prioritatile? Si daca da, pe ce o tineti?

Folosesc, insa mi-e destul de greu. Acum am inceput sa-l folosesc pe Google Drive, acolo imi stabilesc prioritatile.

Pe langa telefon si computer, fara ce alt gadget nu puteti trai?

Fara telefon in nici un caz, iar cand nu am telefon am laptopul. Practic sunt conectat tot timpul.

La ce lucru sunteti mai bun decat oricine altcineva? Care va este secretul?

Eu zic ca in primul rand eficienta, si suntem destul de buni pe procesele impotriva bancilor.

Ascultati muzica atunci cand lucrati? Si daca da, ce gen?

Nu, in nici un caz. Se asculta un radio, daca vorbim de ambient, si se asculta si se si vede la un televizor in sala de asteptare. La mine in birou in nici un caz, ma deranjeaza foarte mult.

Ce cititi in acest moment?

Decizia Curtii Constitutionale cu privire la Legea Restituirii Proprietatilor. O lectura tehnica. Nu am timp de altceva, de vreo sase luni.

Sunteti introvertit sau extrovertit?

Extrovertit.

Care este programul Dvs. de somn?

Ma culc la 22.30, ma trezesc pe la 7 fara un sfert. Ma trezesc natural. Am un copil, si imi mai vine unul chiar acum in ianuarie. Sper sa nu ma trezesc altfel din ianuarie. (rade)

Completati spatiul liber. Mi-ar placea sa-l / sa o vad pe _______ raspunzand acelorasi intrebari.

Greu de spus, pentru ca am invatat de la fiecare cate ceva. Sa zicem Diculescu – Sova.

Cel mai bun sfat pe care l-ati primit vreodata?

Sa nu ma uit dupa bani in avocatura. Si a venit de la indrumatorul meu initial, care a decedat anul trecut.

Grecii sau romanii? Motivati-va optiunea.

Intotdeauna romanii. Ca si sistem, si politic, si economic, mi-au placut foarte mult, inca din timpul facultatii. Mi-ar placea sa traiesc in lumea lor, dar e destul de greu. Erau foarte ordonati. Aveau reguli stricte, de la care, indiferent ce se intampla, nu se abateau.

Mai aveti de adaugat ceva pentru cititorii nostri?

Da. Sa speram ca vom avea un an 2014 mai bun in avocatura. Semnele sunt destul de urate. Daca isi va reveni economia, sa speram ca isi revine si piata avocaturii. Sunt foarte multe probleme, dar sunt probleme cu incasarea si onorariile sunt mult mai mici.

Inspirata de seria omonima Lifehacker, translatata in lumea avocaturii, „Cum Lucrez” pune lupa pe stilul de lucru al avocatilor, neofiti sau consacrati, a profesionistilor care au schimbat si schimba zilnic fata avocaturii romanesti. Vom prezenta vedetele avocaturii, expertii, sau pur si simplu oamenii (productivi, de succes) care ne inspira, pentru a afla de la ei trucurile, secretele, sfaturile, programul lor si nu numai. In fiecare saptamana, vom avea un invitat nou. Aveti sugestii de intrebari, avocati care merita chestionati, sau vreti sa apareti aici? Dati-i un mail lui Teo pe adresa teodor.burnar@avocatura.com.

Lasă un comentariu