Un nou val de procese:clauze abuzive in contractele de pariuri sportive

Un nou val de procese-clauze abuzive in contractele de pariuri sportive

 

 

Un fenomen social foarte greu de neglijat este pariul sportiv.Pe toate siteurile  exista un regulament care il limbaj juridic inseamna un contract incheiat online.

Si aceste regulamente trebuie sa respecte dispozitiile legale si anume legea 193/2000 in principal,Codul civil si Legea publicatii online in subsidiar

Haideti sa vedem cateva exemple de clauze abuzive:

 

I “Orice neînţelegeri cu privire la interpretarea dispoziţiilor prezentului Regulament nu conferă Clienţilor care invocă aceste neînţelegeri drepturi care nu sunt prevăzute în Regulament (ex.: dreptul la restituirea Mizei întrucât Clientul pretinde că, din eroare, a crezut că pariul are un alt obiect; dreptul la câştig întrucât în opinia Clientului, dar contrar Regulamentului, un pariu este câştigător etc.). De asemenea, Organizatorul nu răspunde pentru confuziile şi neînţelegerile cauzate de necunoaşterea de către Clienţi a regulilor oficiale specifice unui Eveniment pe care aceştia au pariat.”

 

Incalca dispozitiile legii 193/2000 si Codul Civil pentru ca nu doar dreptul de negociere,denuntare etc

 

 

II “Datele prezentate în oferta de pariere vor avea doar rol informativ. În cazul unei erori sau a unei modificări în oferta de pariere privind ora limită de pariere sau ora de începere a Evenimentului/ Evenimentelor, pariurile vor ramâne valide pentru acelea efectuate până la ora reală de începere a Evenimentului/ Evenimentelor în cauză.”

Incalca dispozitiile legii 193/2000 pentru ca nu dau dreptul la informare prealabila prin notificare

 

 

 

III “Pentru anumite tipuri de pariuri sau pentru anumite tipuri de Evenimente, Organizatorul poate decide să scurteze perioada dintre momentul anunţării rezultatelor oficiale şi al începerii plăţilor. Clienţii vor fi informaţi în prealabil asupra tipurilor de Pariuri/ Evenimente, pentru care se va aplica această ultimă regulă, prin afişare în cadrul agenţiilor Organizatorului.”

 

Incalca dispozitiile legii 193/2000 pentru ca nu se anunta in prealabil

 

 

 

 

IV “În cazul parierii live nu se vor face restituiri ale sumelor pariate şi anulări ale sumelor pariate”

 

Este o clauza abuziva

 

 

 

V “Rezultatele luate în considerare sunt cele înregistrate la locul desfăşurării Evenimentului. Eventualele investigaţii ulterioare realizate de către autorităţile competente vor fi luate în considerare la plata pariului doar dacă sunt realizate în aceeaşi zi cu cea a finalizării Evenimentului. Orice investigaţie realizată în ziua/ zilele următoare nu va fi luată în considerare, indiferent de temeiul sau rezultatul acesteia. Ne rezervăm dreptul de a suspenda plățile pe evenimentele care fac obiectul unor investigații referitoare la integritatea acestora”

 

Se incalca legea 193/2000 pentru ca este o denuntare a unor obligatii neanuntata in prealabil

 

 

Cine poate cere nulitatea si restituirea acestor contracte-regulamente?

In general orice persoana care este parte a acestui contract si are un interes-deci a pierdut o suma de bani

 

In 2014 se asteapta primele procese pe clauze abuzive pentru pariurile sportive

 

 

 

 

 


Lasă un comentariu