Emigrare in Belgia – Emigrari

Emigrare in Belgia – Emigrari

Emigrare in Belgia - EmigrariBelgia este membru fondator al Uniunii Europene și gazdă a sediului central UE și a mai multor organizații internațional precum NATO.

Educație

Educația este obligatorie de la 6 la 18 ani petru Belgieni. Sistemul de educație este segregat între segmentele secular și religios. Ramura seculară de școlarizare este controlată de comunități, provincii sau municipalități, în timp ce cea religioasă înmare parte catolică este organizată de către autoritățile religioase deși subvenționată și supravegheată de către comunități.

Educația este oragnizată pe regiuni (vorbitori de olandeză Flandra și vorbitori de germană și franceză Wallonia) și districtul federal Brussel care are școli conduse de ambele autorități. Ambele state organizează rețele de școli independente, care furnizează mult mai mulți studenți decât școlile de stat. Majoritatea studenților Flemish urmează școli catolice. Fiecare școală independentă trebuie să urmeze curicula oficială a statului, catolicismul fiind de mult extrem de liberal oricum.


Un comentariu la „Emigrare in Belgia – Emigrari”

  1. Buna ziua. Am o problema destul de delicata.
    Locuiesc in belgia de ceva timp impreuna cu concubina mea avem amandoi un contract de inchiririere complet legal pe care se gaseste numele meu si numele concubinei.luna .Dupa ce am intrta in posesia documentului(contractul de inchiriere) am fost la comuna din zona in care locuiescsi am declarat ca locuiesc la adresa de pe contract cu contractul in mana eu si concubina mea , ea fiind gravita .cei de l comnuna au refuzat sa o inregistreze si pe ea pe motiv ca trebuie sa astept sa se nasca copilul si apoi sa ii inregistreze pe amandoi la adresa respectiva,am asteptat.
    copilul acum sa nascut si ca la orce persoana mi sa dat termen 15 zile sa inregistrez copilul si sa intru astfel in posesia certificatului de nastere, simplu aparent. Am ajuns in situatia cand ma plimb cu un copil de 2 saptamani de la o comuna la alta fara sa rezolv nimik, ajugand in situati in care mi se spune ca concubinei mele ii trebuie un act de celibatar din Romania tyradus legalizat si asa mai departe in 2 zile,asta se poate rezolva doar cu ambasada si dureaza cel putin o luna de zile daca nu doua.Concluzia.. copilul sa nascut si**nu exista** din punct de vedere legal .Si toate astea doar din cauza proastei informati si incabilitati celor de la comana zonala care ma informat sa asteptam …iar acum pentru ca mama copilului nu este inregistrata precum ca locuieste la aceasta adresa copilul nu poate dobandi un certificat de nastere. Ce pot face si cui sa ma adresez? Multumesc si o seara placuta va doresc

Lasă un comentariu