Valabilitatea diplomelor Spiru – Recunoasterea

Valabilitatea diplomelor Spiru – Recunoasterea

 

Valabilitatea diplomelor Spiru - Recunoasterea

 

 

Senatorul PSD Gheorghe Pop a adresat in luna septembrie o interpelare ministrului Educatiei, Remus Pricopie, ce vizeaza recunoasterea diplomelor absolventilor 2008 de la Universitatea Spiru Haret. In interpelare, Gheorghe Pop precizeaza ca „exista foarte multi absolventi ai promotiei 2008 carora nu le sunt recunoscute diplomele de absolvire a studiilor superioare si nu pot fi incadrati ca atare, nici sa beneficieze de remuneratie aferenta incadrarii in munca”.

„Exceptie fac insa absolventii care au intentat actiune in instanta si carora le-au fost recunoscute, dupa ani de procese, diplomele de absolvire a facultatii”, mai scrie se-natorul Pop. Drept raspuns, Ministerul Educatiei spune ca „sunt recunoscute de catre Ministerul Educatiei Nationale, fara nicio alta formalitate, numai diplomele si adeverintele eliberate in conformitate cu prevederile legale de catre institutiile de invatamant superior acreditate, absolventilor care au urmat un program de studii la o forma de invatamant acreditata/autorizata sa functioneze provizoriu prevazuta in Nomenclator”.

Raspuns care nu lamureste nicicum problema ridicata de senator.

Gheorghe Pop a declarat ieri ca, in mod normal, ar trebui sa fie recunoscute toate diplomele. „Din punctul meu de vedere, nu e normal ca pentru aceeasi cauza sa fie solutii diferite, pentru ca unii dintre absolventi ai acestei universitati au castigat in instanta, iar altii nu”, spune senatorul salajean.


Lasă un comentariu